Filiz Yavuzkurt

''Seçim sürecinde en önemli başlık deprem oldu'

Filiz Yavuzkurt

Seçim sürecinde en çok tartışılan ve sıralanan vaatler arasında en önemli başlık deprem oldu.
Depremle ilgili, yerel yönetim adayları çok sayıda vaat ve proje açıkladı ama deprem konutları ,depremde yıkılan şehirlerin yeniden inşasıyla ilgili vaatler, seçim çalışmalarının en önemli başlıklarından biri oldu
2024 Mahalli İdareler seçimlerinde vatandaş sandığa giderek, mahallesini, ilçesini ve şehrini yönetecek isimleri belirledi. . 6 Şubat depremi  üzerinden geçen  14 ay, sadece seçim gündemiyle geçti. Seçimleri tamamlayıp artık geride bıraktık
“Önümüzdeki süreçte Hükümetimizin ve seçilen Belediye Başkanlarının en önemli gündemi deprem bölgelerinin ayağa kaldırılması ve  yorgun, mutsuz ,çaresiz depremzede vatandaşın sıkıntılarına bir an önce çözüm bulması olmalı.Depremin yaşandığı günden itibaren zor şartlarda yaşamaya çalışan vatandaşın artık ne sabrı nede dayanacak gücü kaldı. Deprem bölgesindeki geçici yerleşim alanlarında güvenli ve sağlıklı barınma hakkının öncelikli olarak gözden geçirilmesi ,kalıcı, korunaklı ve aile yapılarına uygun konutların acilen yapılması gerekiyor.

Aylardır özellikle genç işsizlik had safhada. İşsizlik,barınma sorunu,sağlıksız  yaşam koşulları ve farklı nedenlerle Memleketini terk etmek zorunda kalan hemşehrilerimiz çaresizce dönebilmek için gün sayıyor. 

Hepimizin gönlünde özel yeri olan ve hepimizin gözbebeği Malatya’mıza  Bugüne kadar Belediye Başkanlarımız çok değerli hizmetlerde bulundular. Bundan sonraki süreçte de  bayrağı devralan yöneticilerimizden üstlenmiş oldukları sorumluluğun bilinciyle çok daha fazla çaba göstermesi, şehrin yeniden ve bir an önce inşası için mücadele etmesini bekliyoruz.

Milletin iradesi ve takdiri her şeyin üzerindedir. Bize düşen, bu iradeyi en doğru şekilde değerlendirerek millet iradesine uygun bir şekilde ilerleyebilmek, gelişebilmektir.


 

Yazarın Diğer Yazıları