Zabıta kent yaşamının olmazsa olmazıdır

Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak,

ANKARA - Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak, "Zabıta, Türkiye’nin en eski ve en köklü teşkilatlarından olan ve kent yaşamının olmazsa olmazıdır" dedi.

Zabıta Teşkilatının 194. kuruluş yılını kutlayan Başkan Karabudak, yayınladığı mesajda şunları söyledi:

SİZİN İÇİN VAROLAN KURUM

"1826 yılında İhtisap Nazırlığı ile başlayan Türkiye’nin en eski ve en köklü teşkilatlarından olan ve kent yaşamının olmazsa olmazı "Zabıta Teşkilatını" anlamak ve anlatmak çok önemlidir. Birliktelik ve bütünlük anlayışı içerisinde kentin sorunlarının çözümüne, huzur ve güvenine önemli katkılar sağlamakta görevlerini kolektif şuur ve sorumluluk duygusuyla yerine getirmektedir.

Görev bilinci ile yerine getirdiğimiz tüm görev ve sorumluluklar gibi son günlerde yaşanan Dünyayı ve ülkemizde de yaşanan Covıd-19 salgın hastalığı ile başlayan çalışmalar da 'Zabıta her daim devletinin ve milletinin yanındadır' sözü ile ailelerinden ve sevenlerinden fedakârlık yaparak 7/24 esasına göre cansiperane verilen talimatları aynı heyecan ile yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir.

HUZUR VE ESENLİĞİN KORUYUCUSU

Kent huzuru ve esenliğinin daimi koruyucuları olarak görev yapmakta olan Zabıta Teşkilatlarının birlikte uyum içerisinde çalışmasının teminatı olarak, zabıta mesleğinin hak ettiği yere getirmek ve tüm meslektaşlarımıza hizmet etmek için, 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' sözü ile birleşerek 04.11.2016 tarihinde 'Zabıta Teşkilatı Federasyonu'nu faaliyete geçirmiştir. 

Ayrıca bu yapı Türkiye'de ilk olması da önemli ve öncü bir girişimdir. Zabıta Teşkilatı Federasyonu olarak gaye-i düsturumuz 'Kamunun topluma yansıyan yüzü' olan Zabıta Teşkilatı mensuplarının özlük hakları yanında daha verimli bir hizmet sunmak adına kurumsal haklarını da korumak ve güvence altına almaktır.

Kurumsal anlayış önceliğinde, sosyalliğin insani boyutu içerisinde, evrensel değerler çerçevesinde, sürekli gelişmenin öğrenmeye bağlı olduğu düşüncesiyle, toplum menfaati gözeterek güveniniz için çalışan bu güzide teşkilatın 194. yılını en kalbi duygular ile kutlar, teşkilatımız adına umutlu yıllar dileriz."


Kaynak: ucuncusayfahaber.com

Bakmadan Geçme