Yıldız 'Ekmek Artık Lüks Gıda Olmuştur'

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri Malatya Fırıncılar ve Unlu Mamül İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi'yi ziyaret etti.

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri Malatya Fırıncılar ve Unlu Mamül İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi’yi ziyaret etti.
Son gelen zam ile birlikte ekmeğin 4 TL olduğunu belirten Başkan Yıldız “Maalesef ülke ekonomi olarak çok kötü gidiyor. Kendimiz üretemiyor ve dışa bağımlı yaşıyoruz bu da zamların ardı ardına gelmesine sebep oluyor” dedi.
Fırıncılar ve Unlu Mamül İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ekmeğe yapılan zammın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.
"GİRDİ MALİYETLERİ ÇOK ARTTI"
Başkan Büyükelçi “Maliyetlerin altından kalkamıyoruz. Un başta olmak üzere elektrikten tutun oduna, ödediğimiz SSK’ya, kiraya kadar zam geldi. Uzun zamandır vatandaşa bunu hissettirmeden çalışıyor fırıncı arkadaşlar ama gelinen noktada zam kaçınılmaz oldu. Yüze yakın fırın kapandı 30'a yakın işletme lokanta ruhsatı ile fırın işletiyor.” dedi.
“YEŞİLYURT BELEDİYESİ ŞİKÂYETLERİ GÖZ ARDI EDİYOR”
İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız özellikle birçok fırıncının ortak sıkıntısının Yeşilyurt Belediyesi olduğunu belirterek "Yeşilyurt Belediyesi maalesef denetimlerde Ruhsatsız işletmelere göz yummakta. Fırıncıların şikâyetlerini göz ardı etmekte. Yönetmeliğe maalesef uymamakta" dedi.
“İKTİDAR ÜLKEYİ YÖNETEMEMEKTEDİR”
Başkan Yıldız, STK’ların ve Odaların önemine dikkat çekerek “Bizim için bu noktalar çok önemli. Seslerini yükseltmeli ve halkın yanında olmalılar. Bir Siyasi Partinin arka bahçesi olmamalılar. Buğdayda maalesef ki üretim sıkıntısı en kötü olan ülkelerden biriyiz. İthalat yaptığımız 2 ülkenin savaşta olması ve bu savaşın uzun sürmesi İktidarın bunları görememesi ve dışa bağımlı olması bugün içinde bulunduğumuz duruma bizi sürüklemiştir. Bugün en önemli gıda maddesi olan Ekmek artık lüks gıda olmuştur. Günlük 10 ekmek tüketmekte olan bir aile günlük 40 TL aylık 1200 TL ödeyecektir. Ev kiraları 2500 – 3000 TL’ye dayanmıştır. Gelinen nokta iktidarın ülkeyi yönetemediğinin açık ve net halidir. Biran önce erken seçim yapılmalı ve Liyakat sahibi insanlar yönetime gelmelidir.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme