Yeşilyurt Belediyesi'nden Kadınlara Yönelik Bir Proje Daha!

2022 Yılını 'Kadın ve Aile Yılı' olarak ilan ettikten sonra aile değerlerinin korunması ve kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmak adına faaliyetlerine ağırlık veren

2022 Yılını ‘Kadın ve Aile Yılı’ olarak ilan ettikten sonra aile değerlerinin korunması ve kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmak adına faaliyetlerine ağırlık veren Yeşilyurt Belediyesi, ilçedeki kadınların talep ve isteklerini öğrenmek amacıyla “Söz Kadınlarımızda, Yeşilyurt’ta Kadınlarımızı Dinliyoruz” projesine start verdi.
Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçen ‘Söz Kadınlarımızda Yeşilyurt’ta Kadınlarımızı Dinliyoruz” projesinin açılış programı Özal Mahallesinde gerçekleştirildi.
Özal Mahallesinde yaşayan kadınların söz alıp talep ve isteklerini aktardıkları etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kadınların üretken, girişimci ve çalışkanlıklarını ön plana çıkarmak adına hayata geçirdikleri projelere “Söz Kadınlarımızda, Yeşilyurt’ta Kadınlarımızı Dinliyoruz” projesini de eklediklerini söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin proje kapsamında her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek kadınlarla bir araya gelip sorun ve talepleri dinleyeceklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kadınlar toplumun mimarıdır anlayışı ile 'söz sizde' diyerek kadınlarımızı dinliyoruz.” diye konuştu.
Kadınların sosyal hayata katılımlarını desteklemek ve bilinçlendirmek adına başlattıkları hizmetlere aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Çınar, “ Kadın ve Aile Yılı olarak ilan ettiğimiz 2022 yılında kadınlarımıza yönelik projelerimize Söz Kadınlarımızda ‘ Yeşilyurt’ta Kadınlarımızı Dinliyoruz’ Projemizi de ekleyerek kadınlarımıza verdiğimiz önemi bir kez daha ön plana çıkarmış olduk. Aile Danışma Merkezlerimizle, Kent Konseyi Kadın Meclisimizle, geliştirdiğimiz projelerimizle aile değerlerinin korunması, kadınlarımızın daha da güçlendirilmesi konularında aktif ve hareketli bir şekilde çalışarak  kadınlarımızın sorun ve sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Toplumun mimari olarak gördüğümüz kadınlarımızın fikirleri, önerileri ve tespitleri bizim için büyük önem taşımaktadır. Proje kapsamında mahallelerimizi gezecek olan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanımız ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz kadınlarımızı bire bir dinleyerek sorun ve taleplerini ilk ağızdan öğrenmiş olacaklar. Rapor haline getirilecek olan bu talepler neticesinde mahallelerimizin ve kadınlarımızın sorunlarını daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmuş olacağız. Belediyemiz ve diğer ilgili kurumlarla ilgili sorunların çözüme kavuşması için elimizden geleni yapacağız. İlk toplantımızı geçmişten gelen tapu başta olmak üzere birçok sorununu çözüme kavuşturduğumuz, yatırımlarımızın halen devam ettiği Özal Mahallemizde başlattık. Bizleri gönülden ve içten ağırlayan mahalle sakinlerimize, kadınlarımıza ve gençlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlçemizdeki kadınlarımızın sosyal hayata katılımlarını artırmak, bilinçlendirmek, daha girişimci ve üretken olmalarını sağlamak adına başlattığımız hizmet seferberliğimizi bu projemizle ileriye taşımış olacağız. Bu tür projelerde ortak çalıştığımız AK Parti Kadın Kolları Başkanlığımızın da destek ve katkılarıyla birlikte 81 mahallemizdeki bütün kadınlarımıza ulaşarak, sözü onlara bırakacağız. Bizlere taleplerini ve isteklerini anlatacaklar, ekiplerimiz onları dinleyecek ve çözüm yollarını devreye koyacaklar. Bizler ilçemizi toplumun tüm kesimlerini dinleyerek, herkesin fikrine önem vererek yönetmeye önem veriyoruz. Katılımcı ve çözüm odaklı belediyecilik hizmetlerimizi bu tür yeni ve farklı projelerle geliştirip ilerletiyoruz. Herkesin ve herkesimin belediyesi olarak ta özellikle kadınlarımızın talepleri, yeni hizmetlerin ve yatırımların kapısını aralayacaktır. Bu güzel projeyi başlatan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze, destek sunan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlığımıza ve tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediyesinin Özal Mahallesine kazandırdığı yatırımlar hakkında katılımcılara bilgiler paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kadınların taleplerini dinleyip hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra alandan ayrıldı.
AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Tuba Tansel Elgin ve Yeşilyurt Belediyesi Avukatı Pelin Balıkçı, sohbet havasında geçen etkinlikte Özal mahallesinin kadınlarını tek tek dinleyerek, soruları cevaplandırırken iletilen talepleri de not aldılar.


 

Bakmadan Geçme