Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy: 'Vatandaşlarımızın Sesine Kulak Vereceğiz!'

Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Alper Gürsoy

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlere sayılı günler kala CHP Yeşilyurt belediye başkan adayı Alper Gürsoy seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Başkan adayı Alper Gürsoy, seçim çalışmaları kapsamında bugün Yeşiltepe halk pazarında ki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Pazar esnafı, yükselen maliyelerden dolayı işlerinin düştüğünü belirtirken, pazardaki vatandaşlar da fiyatların yüksekliğinden şikayetçi oldu. Vatandaşlar, yükselen fiyatlar karşısında her geçen gün alım güçlerinin düştüğünü ifade ederek, "Çocuklarımızı sağlıklı beslemek istiyoruz ama buna artık gücümüz yetmiyor. Et pahalı, sebze pahalı, gıda pahalı, bu şartlarda nasıl çocuklarımızı sağlıklı besleyeceğiz? Buna artık dur denilmesi ve fiyatların normale çekilmesi lazım" dediler.
CHP Yeşilyurt belediye başkan adayı Alper Gürsoy ise şu şekilde konuştu: "Fiyatların her gün yükselmesi halkımızı çok zor durumda bırakıyor. Bizlere yetki vermeniz durumunda ihtiyacı olan ailelere yapacağımız sosyal yardımları arttıracağız. Yapacağımız sosyal yardımlarla ihtiyacı olan ailelerimiz çocuklarına en azından sağlıklı yemek yedirme fırsatı yakalamış olacaklar. Sizlere vereceğimiz ve sosyal tesislerimizde geçerli olan kartları istediğiniz şekilde kullanabileceksiniz."
Başkan Gürsoy, halkın adil bir yaşam sürmesi için tüm vatandaşları doğumdan yaşlılığına kadar destekleyecek projeleri devreye alacaklarını belirtti. "İhtiyaç sahibi ailelerin bebekleri için Yeni Doğan Paketi, 3-6 yaş çocuklar için ücretsiz Halk Süt desteği, ilköğretim ve lise öğrencileri için eğitim yardımları vereceğiz. Ailelerimizin sırtındaki yükü bir nebze olsun almak için ısınma desteği vereceğiz. Emeklilere ve engellilere belediyenin sosyal tesislerinde geçerli olacak yemek kartları sunacağız."
Son olarak, Gürsoy şu uyarıda bulundu: "Patron sizsiniz, eğer bu seçimde iktidara sarı kartı göstermezseniz daha ağır şartlarla ve daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalacaksınız." Başkan adayı Gürsoy'un semt pazarındaki yaklaşımı, tutumu ve projelerini anlatması vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Bakmadan Geçme