Yerinde Dönüşüm Projesinin Detayları  Belli Oldu.

Yerinde dönüşüm projesi kapsamında dere yataklarına da inşaat izni verilmeyecek ve binalar zemin artı 4 katı geçmeyecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin göreve gelmesiyle birlikte yerinde dönüşüm projesinin detayları  belli oldu. Yapılaşmada 4 ana şart ön plana çıktı.

Tarım arazilerinin ve sıvılaşmanın olduğu bölgelerde yapılaşma yasaklanırken yine fay hattı ve fay kırıklarının geçtiği alanlara da inşaat izni verilmeyecek. Yerinde dönüşüm projesi kapsamında dere yataklarına da inşaat izni verilmeyecek ve binalar zemin artı 4 katı geçmeyecek.

Konuyla  ilgili tolerans verilmeyeceğini duyuran Bakan Özhaseki: “Bakanlık olarak bütün imar, inşa ve ihya sürecini safha safha, aşama aşama denetleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar 5
İsmail 15 Temmuz 2023 12:36

Dere yatağına derken tam derenin dibine değil de 20 METRE ileriye önlem alınıp yine yapılabilir başka ülkelerde Deniz'in içerisine göle fay hattının yakınına yapılabiliyor gerekli önlemler alınır denetlemeleri yapılır olur. Devletimiz güçlü akıllı bilimsel olarak her şeyin üstesinden gelir...... HATAY Antakya yı unutmayalım paylaşım yapalım şu an bitmiş durumdayız.....

Hüsnü Arıkan 15 Temmuz 2023 08:37

O yerde hem de tek kat, iki, üç kat yıkıldılar mezar oldular al parayı bul müteahhidi gel yine yerinde yap demek çok çoooook korkunç. Yıkılıp ölüm yaşanan yerde yerinde ev yap bu nasıl mantık. Yine müteahhit yine kabus dolu gelecek. Şu zemin işini artık ciddiye alın. Şu mesleği mimar ve mühendis olmayan tuhaf tiplerden oluşan müteahhitlere de ciddi düzenleme getirin. Öğretmen müteahhitlik yapıyor. Manav müteahhitlik yapıyor. Kasap, kuyumcu, marangoz müteahhitlik yapıyor. Mesleği bilime, fenne, tekniğe, mühendisliğe uzak olanlar müteahhit. Bu uygulama bizi sınıfta bırakıyor. Mimar ve mühendis olan müteahhit ise ofisinde oturup bina yapıyor bunlar da diplomalı katildir. Lütfen her önüne gelen müteahhitlik yapamazsın!! Yeter artık bu kuralsızlık bu duyarsızlık bu ibret almama hali. Tarım arazisi olan yerde bina viran olmuş sen kalk yine aynı yere para ile teşvik ver işte bu olmaz. Zemin iyi değil ki yıkık olmuş. Şu müteahhit işini de hukuk kuralına, teknik ve bilim standardına bağlayın.

Nergis Öztürk 15 Temmuz 2023 08:23

Bir bina yerinde yıkılmışsa, hasar almışsa demek ki zemin çürük. Tarım arazisine ev yaptırmak çılgınlık dahası akılsızlıktır. Sıvılaşma olan gevşek zemine bina inşası ve de yine müteahhide yaptırmak ahmaklığın ve koyu cehaletin daniskasıdır!!!! İnsan değeri yok. O arsa mezar oluyor, müteahhit katil oluyor gel para al yerinde yine mezar eval ve müteahhit de celladın olsun demektir! Tek katlı, iki katlı, üç katlı nice binalar yıkıldı, yan yattı buna ne demek lazım? Zemin kötüyse iki üç kat da yıkılıyor. Tarım arazisine yapı inşası olmasın. Kaçak için emlak Barışı dendi ne fayda oldu! Yerinde yıkılana yine yerinde yap mantığı nedir. Aynı müteahhit kötü zeminde iki üç kat yapıp yıkıldı ama iyi zeminde 5-8 kat yaptı çizik yok. Sabıkalı yere yine bina inşa teşebbüsü akıllıca mı!

Malatyalı44 14 Temmuz 2023 16:42

Niye o zaman zemin etüdü yok muydu da Sivas caddesine 7 katlı binayı dikti TOKİ? Ve depremde az hasarı bırak çatlak bile olmadı. TOKİ 6-7 kata kadar olan binaları tünel kalıp perde beton sistemi ile yaparsa hiç bir şey olmaz Allah'ın izniyle.. Hemde bakan Kurum zamanında yapıldı. O zaman ona neden izin verdiniz? TOKİye bıraksınlar gerekirse 7 katlı binanin da en kralını yapar. Emlak konut yapar. Özhaseki'nin bir çıkarı yoksa bunu yapmaz. Editör bunu haber yap.

Hüseyin 14 Temmuz 2023 13:50

Çok özür dilerim sayın bakan ama orta hasarlı binalari ne yapacaksınız ? Beklemekten sıkıldık her gün apartmanın içinden eşyalar çalınıyor.

Bakmadan Geçme