Yerelden Genele Güçlü Dernekler

DABAF ( Doğu Anadolu Büyük Aile Federasyonu) tarafından ''Yerelden Genele Güçlü Dernekler 'çalışması kapsamında çalıştay yapıldı.

       3o Kasım-1 Aralık 2019 tarihlerin de bir hotel’de gerçekleşen çalıştay’a Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği (Malatya YADER), Erzurum Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Dayanışma Derneği, Bingöl Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği, Muş Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar ve Aileleri Derneği , Ağrı Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği öncülüğünde Malatya’da  Kurulan federasyon (DABAF) çalıştayı ,Yurt Sağlık Sen,HİMYAÇ DER, Malatya Bağımlılıkla Mücadele Derneği ve Malatya Usta Öğreticiler Derneği’nin de katılımı ile gerçekleşti.

         Devlet korumasında yetişen bireyler tarafından Doğu Anadolu Bölgesinde kurulan derneklerin güçlenmesi ve kapasitelerinin arttırılmasına yönelik çalışan DABAF Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ÇOLAK,‘’bölgemizde aynı faaliyeti gösteren dernekler ile iş birliği ve diyaloğun geliştirilmesi , Kamu Kurumları ile istişereler içerisinde olarak faaliyetler yapmak, Kamu STK  iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla kurduğumuz  federasyon öncülüğünde yapılan çalışmalar, hedefine ulaştığı gibi ,her geçen gün güçlenmeye devam ediyor’’ifadelerine yer verdi.

      Dabaf tarafından ,Yerelden Genele Güçlü Dernekler çalışması programı gündemi ile çocuk hakları uzmanı Ezgi Koman tarafından, AB sivil düşün programı kapsamında sunum yapıldı. Devlet korumasında kalan çocukların ayrıldıktan sonra hayata tutunma noktasında , gereksinimleri ve yaşanan sıkıntıların tesbiti, çözüm önerileri, Stratejik davalama eğitimi ve savunuculuk eğitimi gibi başlıklar ele alındı. Katılımcılarla detaylı istişarelerinde yapıldığı çalıştayda, değerlendirmeler ve sonuç raporlarının hazırlanmasının ardından, DABAF  Başkanı Mehmet Çolak tarafından tüm katılımcılara teşekkür sertifikalarının takdim edilmesi ile sona erdi.

HABER:  FİLİZ  YAVUZKURT

 

Bakmadan Geçme