Yerel Medya Bursa'da Buluştu

Basın İlan Kurumu

Anadolu yerel gazetelerinin şah damarı niteliğindeki resmi ilan ve reklamlarının eşit şekilde dağıtımını sağlayan Basın İlan Kurumu (BİK) "Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantıları"nın ilkini Bursa'da gerçekleştirdi.

ALMİRA Otel'deki toplantıda Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Düzce, Eskişehir, Kütahya, Sakarya ve Yalova’da resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazetelerin sahipleri ve temsilcileri hazır bulundu.

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, dijital dönüşüme dikkat çektiği konuşmasında, "Gazetelerimizin ikinci mecraları olan internet haber sitelerini, ciddi anlamda oyuna sokmaları gerekiyor. İnternet haber sitelerinize, tıpkı gazetelerinize olduğu ciddiyetle eğilmenizi rica ediyorum.” ifadesini kullandı. Erkılınç, görüşlerini dinlediği gazete temsilcilerinin sorularını da tek tek cevaplandırdı.

Balıkesir ilçelerindeki gazetelerin sahip ve yöneticilerinin eksiksiz katıldığı toplantıda yer alan Cemiyet Başkanımız Ramazan Demir de, BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç'a Anadolu yerel medyasının yaşamını devam ettirmesi yolundaki çaba ve desteklerine teşekkür etti, (10numarabasın)(BHA)

Bakmadan Geçme