Yeni Malatyaspor sezona 14 Ağustos'ta Bodrumspor deplasmanında başlayacak.

Sezon hazırlıklarına devam eden Yeni Malatyaspor, hazırlık maçı yapacak takım bulamadı.

Sezon hazırlıklarına devam eden Yeni Malatyaspor, hazırlık maçı yapacak takım bulamadı. Kampa da gidemeyen Yeni Malatyaspor çözümü kendi içinde hazırlık maçı yapmakta buldu.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan tesislerinde yapılan maçı kırmızı takım 4-2 kazandı.

Öte yandan hazırlık maçı ve kamp süreciyle ilgili açıklamada bulunan Teknik Direktör Cihat Arslan: "İki hazırlık maçı yapabildik. Onu da deplasmana giderek yaptık. En önemli hafta bu hafta idi, hazırlık maçı bulamadık. Tabii bu bir süreç. Kendi oyuncularımızla maç yapıyoruz. Hazırlık maçı kıvamında olmasa da bir bütünleşme olur” diye konuştu.

“RAKİBİN KÜÇÜĞÜ, BÜYÜĞÜ YOK”

Arslan, zorlu bir süreçten geçildiğini ifade ederek, “Ağlayıp sızlayacak bir halimiz yok. Hep dik durmaya çalıştık. Bazen zor şartlar insanı daha fazla motive ediyor, bunu yaşadık” dedi.

Tecrübeli teknik adamımız, rakibin küçüğünün büyüğünün olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Sahaya her zaman kazanmak için çıkacağız. O noktada bir tereddüdümüz yok. Ligde hedefler puanlarla tespit edilir. Biz her maça kazanmak, puan almak için çıkarız. Puan tablosu bizi nereye götürür bilmiyorum ama öncelik ayaklarımızın yere sağlam bastığı, Yeni Malatyaspor’u sağlam bir kulüp haline getirebilmek. Bunu da başarmak için önemli bir yol kat ettik. Bazı noktalarda yeteneğimiz kısıtlı olabilir ama futbolcuların yürekleri ve fiziksel olarak katacaklarına kefilim. Sonuna kadar mücadele edebilecek bir takımımız var.”

“KAMPA GİRMEYEN TEK TAKIMIZ”

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Cihat Arslan, kamp yapmayan tek takım olduklarını ifade ederek, sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını söyledi.

Yeni sezona hazırlanırken sadece maç oynama sıkıntılarının olduğunu ifade eden Arslan, “Şartlardan dolayı kampa gidemedik. Yönetim kurulu gelene kadar bu süreç geçti. O süreçte Yeni Malatyaspor’un sahipsiz olmadığını gösterme adına kurumlarımız devreye girebilirdi. “Takımı kampa gönderiyoruz” diyebilirdi. Bu bir sitem değil ama gerçek manada söylenilir” dedi.

Tecrübeli teknik adam, kampa gitmeyen tek takım olduklarına dikkat çekerek, “İki hazırlık maçı yapabildik. Onu da deplasmana giderek yaptık. En önemli hafta bu hafta idi, hazırlık maçı bulamadık. Tabii bu bir süreç. Kendi oyuncularımızla maç yapıyoruz. Hazırlık maçı kıvamında olmasa da bir bütünleşme olur” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme