Yeni Malatyaspor Sahipsiz Değildir..!

İş insanı Adnan Çoban

Son yıllarda sıkıntılı süreçten geçen Yeni Malatyaspor, kamuoyunda iyi yönetilemediği ve bu nedenle kulübün bu sıkıntıları yaşadığı her geçen gün daha çok konuşulmaya başlandı. Kimsenin başkanlık için aday olmaması nedeniyle ‘Sahipsiz Yeni Malatyaspor’ algısı, iş insanı Adnan Çoban’ın göreve talip olması ile birlikte değişti. Çoban, bir grup gönüllü iş insanları ile yola çıktıklarını belirterek, “Yeni Malatyaspor sahipsiz değildir” dedi.

İş insanı Adnan Çoban Battalgazi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Öztürk'e yönetim, alt yapı, hedefleri ve ortaya koyacakları bütçe ile ilgili konularda açıklamalarda bulundu. İş insanı Adnan Çoban'la yaptığımız bu çok özel röportajı siz değerli okurlarımız için haberleştirdik. 


İş insanı Adnan Çoban’ı Malatya kamuoyu tanısa da tanımayanlar için haberimizin girişinde Adnan Çoban kimdir? Sorusunun yanıtı ile başladık. İşte Adnan Çoban, iş ve çalışma hayatı ile ilgili şu bilgileri verdi; 

“1962 yılında Malatya doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Malatya'da tamamladım. İş hayatına İstanbul'da Petrol ofisinde çalışmaya başlayarak atıldım. Uzun yıllar petrol ofisinde çalıştıktan sonra, akaryakıt, emlak, inşaat ve su sektöründe kendi aile şirketimde iş hayatıma devam ettim.
Birçok sivil toplum örgütünde görev aldım. Spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik ve spor yorumculuğu yaptım. İstanbul Avcılar ilçesinde yılın Ahi babası seçildim. 

Avcılar Cihangir Spor Kulübü Başkanlığı, Avcılar Deniz Köşkler Spor Kulübü başkanlığı, Yeni Malatyaspor'da Asbaşkanlık ve Futbol Şube Sorumluluğu yaptım. Halen Yeni Malatyaspor kongre üyesi, Avcılar Malatyalılar Dernek Başkanı, Avcılar Yeşilay Derneği ve Malatyalılar İş adamı Derneği (MİAD) yönetim kurulu üyeliğini sürdürmekteyim. Gayri Menkul Emlak, İnşaat ve Su sektöründeki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Evli olup 4 çocuk babasıyım”


Başkan seçilmeniz durumunda diğer başkanlardan farkınız ne olacak, bu şehir sizde ne bekleyecek ve Yeni Malatyaspor'a ne katacaksınız?

Adnan ÇOBAN: “Ben geçmişte çeşitli kulüplerde başkanlık görevi yaptım. Başkanlık yaptığım dönemlerde takımları ya final oynattım ya da şampiyon yaptım. Buna TFF resmi sitelerinde bakabilirsiniz. Benim yarışmacı bir kimliğim var. Malatya’ya başarılar diliyorum. Öncelikle alt yapıya çok önem vereceğiz. Biz ilk geldiğimizde iki tane çim saha vardı, bunları biz yaptık. Bunların maliyeti 160 bin TL tuttu. Bunun 80 bin Türk lirasını biz, 80 bin Türk lirasını da belediye karşıladı. Bizden sonra bir çivi dahi çakılmadı. Ben ille de başkan olacağım diye bir saplantımız yok. Bizler iş insanlarıyız. Bir grup gönüllü iş insanlarıyız. Bu insanları da bir araya getirmekte zor oluyor. İşi olanlar için bu çok zor bir iş. Ailenizden, işinizden ve zamanınızdan fedakarlık yapmak zorundasınız. Bu çok meşakkatli bir iş. Biz kendi çocuklarımızla kaynak yaratamazsak Malatyaspor her yıl ama her yıl düşmeye ve bitmeye adaydır. Onun için alt yapı bizim olmazsa olmaz hedeflerimizin başında geliyor. Hayatta üretmeyen bir toplum batmaya mahkumdur. Bu hayatımızın her evresinde geçerlidir”

Diğer insanlarda farkımız ne olacak? Adnan ÇOBAN: “Çoğu insan buraya ekonomik çıkar sağlamak için geliyor. Eğer biz gelirsek böyle bir durum olmayacak. Çünkü; çok güçlü bir ekonomiye sahip olan kadroyla geleceğiz. Futbol bir endüstri, kimsede para istemeye ve dilenmeye gerek yok. İyi ve şeffaf bir yönetimle kendisine çok fazla yeter de artar da. Ben başkan olursam çok zengin ve güçlü bir ekibimiz olacak. Maça  gelen herkesin ve Malatya’mızın karda, kışta, yağmurda, çamurda ve sıcakta herkesin bir emeği var takım üzerinde. Onun için şeffaf ve sorgulanabilir bir yönetim anlayışına sahip olacağız ki, herkesin yüzüne rahatlıkla bakabilelim. Koskoca bir şehrin hayalleriyle kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Para anlamında hiç bir şekilde sorun yaşamayız. Söz konusu Malatya olunca hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. Bu anlamda gönüllü çok sayıda iş insanlarımız var. Malatya ve Malatyaspor hepimizin ortak sevdasıdır. Geldiğimizde eleştiriye de övgüye de, her şeye  ama her şeye açık ve şeffaf olacağız. Onun için aynası iştir kişinin lafa bakılmaz, çok şey söylemeye gerek yok.  İnsanlar yapacağımız ve yakalayacağımız başarılarla zaten bizleri konuşurlar. Malatyaspor sahipsiz değildir”

Belirlemiş olduğunuz bir bütçe var mı?
Adnan ÇOBAN: “Bir arkadaşımız başkan olacaksa, ben veya başka bir arkadaşımız, biz kimseyi ateşe atmayız. Daha önceki arkadaşlarımız çok iyi insanlar ama hesapsız, kitapsız işe girdikleri için hepsi battı. Futbol kör bir kuyu. İşi bilmeyince başarısızlık kaçınılmaz olur. Ali koç gibi bir insan bile başarısız bir durumda. Parayla olsaydı açık ara şampiyon olması lazım. İşi bilmezseniz dünyanın parası da gelse başarılı olamazsınız. Çok donanımlı arkadaşlarımız var. Biz çalışmalarımızı bitirdikten sonra açıklama yaparız. Şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde olacağız ve hesap verebileceğiz.  Biz ekip olarak kulübü daha ileriye ve daha iyi yerlere taşımak için maddi manevi çok çalışacağız. Biz gelen başarısız sonuçlardan sonra başkan bıraktı, bırakacak, Malatya sahipsiz kalacak diye çok konuşuluyordu. Bizde bu durum karşısında daha fazla kayıtsız kalamadık ve çalışmalara başladık. Kulübün içindeki durumdan dolayı bütün Malatyalıları üzüyor. Biz başarıyla konuşulacak bir şehiriz. Ekibimiz çok sağlam, dürüst ve şeffaf bir ekip. İlerleyen zamanlarda açıklamalarımız olacak”

Geldiğiniz zaman şampiyonluk hedefiniz olacak mı?
Adnan ÇOBAN: “Biz geldiğimizde tesislerde başlayacağız. Hocayı Anadolu’da tutmak zor. Onun için ilk işimiz Avrupa düzeyinde tesislere sahip olmamız için çalışmalara başlayacağız. Hedef koymazsanız deryadaki gemi limana yanaşamaz, fırtınada batar, bugün olduğu gibi. Biz geldiğimiz zaman şampiyonluk hedefini koymuştuk ve şampiyon olduk. Biz Avrupa hedefi koyuyoruz. Hedeflerimizi başarmak için ekip olarak çok iyi çalışacağız ve başaracağız”

Malatyalı hemşerilerinize iletmek istediğiniz mesajınız var mı?
Adnan ÇOBAN: “Takımımıza sahip çıkalım ve stadyumu dolduralım. Kötü yönetiliyor olabilir ama başka Malatyaspor yok. Onun için vakit kenetlenme ve sahip çıkma zamanıdır. Şuan yapabilecek fazla bir şey yok. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Yasaya göre Mayıs ayına kadar bu şartlarda devam edeceğiz. Bizlerde bu süreçte takımımıza destek verip süper ligde kalmasına yardımcı olalım. Ondan sonra da Allah kerim. Malatyalı hemşerilerimiz de teveccüh gösterirse  seçimlere gireriz” Haber: Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme