Zirisa Şirvan Yücel

Bencillik Zehri

Zirisa Şirvan Yücel

Bencillik Zehrini Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk, çok etkili bilgiler edindik. Bu tarifsiz bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
'' Bencillik tuzağına düşmüş insan paylaşmanın hayatın ta kendisi oldığunu asla göremez çünkü zihinsel olarak kördür. Paylaşımın avantajlarının farkında olmayan bencil kişi, toplumsal büyük faydalardan yararlanmak yerine küçücük kişisel çıkarların peşine düşer.
Başkalarıyla uyum içinde verimli bir şekilde çalışma becerisi yalnızca bencil olmayan insanların özelliğidir. Zira bencil olanlar başkalarıyla çalışmakta zorlanır ve sürekli tartışma ortamının ortaya çıkmasına neden olur.
Başkalarıyla iş birliği içinde olmak için birey karşısındaki insanların fikirlerine, önerilerine, vizyonuna saygı duymalı, onları dinlemeli ve verdikleri emekleri takdir etmelidir. İşte bencil insan bunları asla beceremez çünkü o, hep kendi düşüncelerini dayatmaya çalışır zira onların  en doğru olduğuna inanır. Sonuç  - iş birliği fiyaskosudur!
Aslında bencil insanın konrol etme takıntısı olduğu için başkalarının düşüncelerini kabul etmeyi kontrolü kaybetme gibi algılar ve kişi derhâl geri çekilir, tartışmaya başlar. Tartışma ve kendi inanaçlarını dayatma, kontrolü tekrar ele almak gibi görünür.
Bencillik sorunu yaşayan kişi başkalarıyla bir takım olarak çalışamaz çünkü herkese patronluk taslar. Toplumsal bir düzen içinde yaşayan insanlar için iş birliği yapmak son derece önemlidir fakat bencil kişiler kimseyle iş birliği yapamaz.''
 

Yorumlar 4
Nunsal 07 Şubat 2022 23:01

Teşekkürler ????????????

Ercüment 07 Şubat 2022 22:25

Çok güzel bir yazı..

Zeynep Erdoğan 07 Şubat 2022 21:58

Harika tsk

Hatİce Özel 06 Şubat 2022 10:23

????????????????

Yazarın Diğer Yazıları