Veysel Fırat

Sözcü Gazetesi Ve Hem Cinslerinin Şehitlerle Derdi Ne?

Veysel Fırat

22/09/2023 tarihinde Sözcü gazetesi haber sitesinde dikkatimi çeken bir haber başlığı bu yazıyı yazma gereği duydum.

Haber başlığı şöyleydi: ‘’Şehit Ateşi Yine Yoksulun Evine Düştü.’’

Bir devletin mensubu olup da haber sitende bu başlığı atabiliyorsan, bu ülkeyi sevmediğine ispat olarak mahkemelerde kullanabilirsin. Bu başlık ihanette zirve aşağılıkta dip bir başlıktır.

Tarihin her döneminde, her ülkede askerlik mesleği orta ve alt gelir grubunun tercih ettiği bir meslek olmuştur. ABD, Fransa, Almanya ve sayabileceğimiz kadar ülke sayalım bu gerçek hiçbir zaman değişmez. Zengin ailelerden asker çıkmıyor. Bu aileler askerlik mesleğine çocuklarını göndermiyorlar. Bu her yerde olduğu gibi Türkiye’de de böyledir. Garip olan bizim basın organları bunu, ülkenin zararına olacak algı oluşturmada kullanınca hoş olmuyor.

‘’Şehit Ateşi Yine Yoksulun Evine Düştü.’’  diye atılan haber başlığı devletten uzaklaştırma, vatan sevgisinden soğutma, askerlik mesleğini aşağılama gayesi gütmektedir. Bu başlık, orta ve alt gelir grubunda olanların tercih ettiği askerlik ve polislik mesleğini tercih edilmeyen meslek haline getirme çabasıdır. Yoksulları zenginlere karşı kışkırtma hedefinedir. Dış ve iç düşman unsurlarına karşı, cephede mavzer gibi dimdik duran Mehmetçiğe psikolojik baskıdır. Bu başlık cephedeki Mehmetçiğin moralini bozup, devlet düşmanlarına açık açık destek vermek, moral vermektir. Suriye’de, Irak’ta ve Gabar’da Düşman unsurlarını leş yığını haline getiren Mehmetçiğe kin kusmaktır. Bunlar bu başlığı yoksulun çocuğu şehit düştü diye üzüldüklerinden değil, fitne tohumları saçma gayretlerinden dolayı atıyorlar.

Bu başlığı atanlar unutmasınlar ki, bu vatan en çok, yoksul dediğiniz bizlere lazım. Bu ülkenin güvenliğini bizler sağlarız, sizler de bizim çocukların sağladığı güven ortamından yararlanarak yalılarınızda, lüks evlerinizde oturarak bizleri aşağılar, vatanımızın aleyhine ne yapabileceğinizi düşünüp uygularsınız.  Bizim çocuklar askerlik mesleğini seve seve tercih ediyorlar. Çünkü sizlere vatan çoktur; bizlere başka vatan yoktur.

Ülke işgale uğrasa sizler başka ülkelere gidip lüks hayatınıza devam ederken, bizler burada kalıp savaşa devam ederiz. Biz sevgimizi tek bir vatana vermişiz. Paylaşamayız.  Bu yüzden Şehit ateşi yoksulun evine düşmeye devam edecek.

Dünya tarihi yoksul ailelerden çıkan kahramanlarla şekillenip bu hale gelmiştir. Sultan Baybars bir köle olarak satıldığı Mısır’da Memluk ordusunda komutan olarak Moğolları yenen ilk komutan olmuş, daha sonar Memluk Devleti’ne sultan olmuştur. Ulubatlı Hasan, Genç Osman, Fethi Sekin, Ömer Halis Demir ve sayamayacağım binlerce isimsiz kahraman yoksul aile çocuklarıydı ama ülkelerinin kaderlerini değiştirdiler. Boşuna ulumayın bu ülkede yoksulların evine şehit ateşi düşmesi pahasına o çocuklar bu vatana sahip çıkmaya devam edecek.  

Şehit ateşi yine yoksulların evine düştü diyenler genelde Atatürk vurgusu yapıp, Atatürkçülük üzerinden büyük büyük konuşan gruplardan çıkıyor.

Atatürkçülüğü kimseye bırakmayan, Atatürk’e toz kondurmayan Sözcü Gazetesi, Atatürk’ün yoksul bir aile çocuğu olduğunu, üvey babası Ragıp Bey’in yanında büyüdüğünü ve askerlik mesleğini seçtiğini bilmiyor olsa gerek. Eğer biliyorsa ’’ Ülkenin kurtarıcısı yine yoksulun evinden çıktı.’’ diye haber yapmalı bence.  

Beynini ve kalemini satan yazarların, dışarıdan finanse edilen haber sitelerinin, özel olarak yetiştirilmiş akademisyenlerin ve siyasetçilerin bilmediği bir gerçek var ki, bu ülkenin yoksulunda olan vatan sevgisi, ısmarlama yazı ve haberlerle yok edilemez. Türk milletinde olan vatan sevgisinin doğuştan geldiği gerçeğini, bu gerçekle çatlayıp kahrolan ajan bozuntularının gözlerine iri iri sokmaktan aldığım zevk kadar; onlar da ıstırap çekiyor.

Düşman düşmanlığını yapar ve bu onların görevi. Önemli olan bizim ne yaptığımızdır. Kim hangi cihet ve türden saldırırsa saldırsın, bizim duruşumuz ve yerimiz kaya gibi sağlam olmalıdır. Vatan sevgisini, devlet sevgisini ve birlik ve beraberlik duygumuzu yıpratmaya çalışanlara karşı, her zaman depreşen vatan sevgisi, devlete bağlılık ve birlik beraberlik duygularıyla cevap vermeliyiz. Ki var olmaya devam edelim.

Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Yazarın Diğer Yazıları