Veysel Fırat

6 Sentlik Dolar İmparatorluğu Abd

Veysel Fırat

Dünyada döviz olarak en yaygın kullanılan para birimi olan dolar, ABD’nin dünyayı kontrol altında tutması için kullandığı en önemli araçlarından biri olmuştur. Ülkelerin milli gelirlerini vererek aldıkları dolarlar hatırına, ABD’nin çıkarlarını korumak için kendi çıkarlarından bile vazgeçer olmuşlardır. ABD çökecek olsa devletlerin hazinelerinde bulunan milyarlarca dolar,  binlerce ton kâğıt haline gelecektir. Dünya aslında kendi canavarını kendisi beslemekte, hem kendilerine hem de geleceklerine kötülük yapmaktadırlar.

ABD, Dünyadaki gözyaşlarının sebebi, iç savaşların mimarı, terör örgütlerinin babası,darbelerin planlayıcısı, asalaklığın dünya üzerindeki en güzel örneğidir. Zulümle abad olmaya çalışan, başka milletlerin huzursuzluğu üzerinde sefa süren, fitnenin ve bozgunculuğun beşiğidir.  Bilim ve teknolojide ne kadar ileri olursa olsun, hükümranlığı eşkıyalık ve gaspçılıktan başka bir şey değildir.  Ancak ister beğenelim ister beğenmeyelim nihayetinde bu devlet öyle veya böyle dünyayı yönetiyor ve bizler de bu devletin çıkarlarına hizmet ediyoruz.

ABD tüm bunları 6 sente mal ettiği dolarla yapmaktadır.  Devlet politikaları doların dünya üzerindeki kullanılır durumda olmasını sağlamak üzeredir. Birinci dünya savaşı sonrası Amerikan Merkez Bankası (FED) üzerinden dünya para dolaşımını dolarla ele geçiren ABD, 2.Dünya Savaşı sonrası dünya petrol hâkimiyetini de eline geçirmiştir. 1945'te Başkan Truman döneminde dünya çapında yürürlüğe sokulan Bretton Woods anlaşmasıyla dünya dövizlerinin ABD dolarına, dolarınsa altına endekslenmesi Amerikan İmparatorluğu ile sembolleşen Amerikan Yüzyılı başlamıştır.

Başkan Nixon’nun Aralık 1971 tarihinde Bretton Woods anlaşmasını iptal edince 70'li yıllarda ABD'de uygulanmaya konulan Milton Friedman ve Friedrich Hayek'in başını çektiği neo – liberal / borç – tüketim serbest ekonomisinin "güç ve kaynak ihtiyacını " karşılayacak olan karşılıksız dolar basmanın da yolu açıldı. Böylece 6 Sente mal ettiği banknotları dünyaya ihraç ederek sınırsız bir kaynağa sahip olmuş oldu. 1973 yılında ortaya çıkan petrol kriziyle Arap petrolünün de dolara yönlendirilmesiyle dolara olan talebin istikrarı da sağlandı. Bu sayede petro-dolar kavramı ortaya çıktı ve Amerikan yüzyılı “yeni dünya düzeni” adıyla yeniden tanımlanmış oldu. ABD’nin dünya ekonomisinde dolaşan doları ülkenin kanı olmuştur. Dolara kast etmek cana kasıt olarak algılanmakta ve ABD için savaş nedeni sayılmaktadır. 

17-25 Aralık, Reza Zarrab ve Halkbank operasyonunun perde arkası Ortadoğu’daki ticaretin Halkbank aracılığıyla yapılmaya başlamasından kaynaklanmaktadır. Uluslar arası ticarette bir Türk bankasının faaliyette olması doların geleceği için tehlikeliydi. Halkbank kanalıyla yapılan uluslar arası birkaç ödeme ABD’nin gözünü döndürmüş ve Türkiye’deki yarım yüz yıllık projelerini dolar uğruna 15 Temmuz’da kullanarak 3 saatte başarısızlıkla bitirmişlerdir. Suriye ve Irak’ta olmalarının asıl nedeni doların geleceğini garanti altına almaktır. Petrol zaten onların kontrolünde, petrolü çıkaracak teknoloji de onlarda pazarlayacak şirketler de onların. Petrol için orada bulunuyorlar demek basit kaçmaktadır. ABD’nin bu savaştaki varoluşunun nedeni petrol ticaretinin dolar dışında bir değerle yapılmasını engellemektir. Aksi bir durum ABD’nin bitişi olduğu için dünyayı kan gölüne çevirmekten geri durmamaktadır.

  ABD’yi bitirecek tek yol dünya ticaretinde doları saf dışı bırakmaktır. Bunun yolu da hazinelerdeki dolarları bir şekilde ABD’ye geri satmak ve yerini altınla doldurmaktan geçmektedir.Uluslar arası ticaret ya milli paralarla ya da altın endeksinde yapılırsa daha huzurlu bir dünyada yaşayacağımız kesindir. Dolar hakimiyetli bir dünya efendi köle düzeninden başka bir şeye benzememektedir.

Türkiye ve Rusya’nın S- 400 ticaretindeki milli para ile ödeme uygulamaları doların batışı için başlangıcı olmuştur ve geri dönülmez bir yoldur. Dünya ticareti milli parayla yapıldığı ya da altına endeksli olduğu gün güçler dengelenecek, ABD eşit bir güç olacak ve mahallenin tinerci çocuğu gibi davranamayacaktır. Adil bir dünya için 6 sentlik ABD İmparatorluğunun yıkılması şarttır.

                                                                                                                                

                                                                                                                         Veysel FIRAT

Yazarın Diğer Yazıları