Zirisa Şirvan Yücel

Mutlaksal Aşk

Zirisa Şirvan Yücel

Mutlaksal aşk, mutlak bütünlüktür.

Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarından ''Mutlaksal Aşk' ile ilgili derinlemesine bilgi edindik bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.

'' Mutlaksal Aşk spiritüel sevgiyi doğurmakta, Mutlak olandan kaynaklanmakta, Mutlak olana karşı duyulmakta ve Mutlak olana özlemle tetiklenmektedir. Zira her türlü sevme ve sevilme ihtiyacının temelinde ebedi özün Mutlak ile aşkın birleşme isteği yatmaktadır. Nihayetinde Mutlaksal Aşk sonsuz mululuk demektir sonsuzdan gelmekte ve sonsuza akmaktadır. Bu nedenle Mutlak Aşk mükemmeldir, birleştiricidir ve metafizik bir olgudur. İnsan Mutlak Aşk'tan doğar. Sonra maddi oyunlara kendini kaptırarak Mutlak Aşk'tan uzaklaşır hem kendi öz doğasına hem de Mutlak olana yabancılaşır. İnsanın maddi düzeye kök salması ve Mutlak'a yabancılaşması, Mutlaksal Aşk yerine aşkın farklı şekillerinin tezahür etmesine sebebiyet verir.

Gerçek şu ki, Mutlaksal Aşk bütünlük içinde olmak demektir - Mutlaksal Bütünlük. O yüzden bütün ihtiyaçların başında Mutlaksal Aşk ihtiyacı vardır ve diğer tüm ihtiyaçlar ondan sonra gelir. Elbette zamanla diğer ihtiyaçlar Mutlak Aşk ihtiyacının yerine geçebilir. Kişi o temel aşk ihtiyacını unutabilir ve nesnel ihtiyaçlarla uğraşabilir. Ancak bu durumda bireyde bir boşluk oluşur ve bu boşluğu yapay nesnellik dünyası doldurur. Bu durumdaki insan birçok şeye ihtiyaç olduğunu düşünür, ama aslında tek ihtiyacı olan şey Mutlaksal Aşk'tır. Zira herkes şunu net bir şekilde kavramalıdır ki Mutlak Aşk ihtiyacı karşılanmadığı sürece birey asla doyuma ulaşamaz. Kendini zaman zaman yalnız hisseder, onu seven birine ihtiyaç duyar ve her türlü sevgi gösterisine muhtaç olur.

Öte yandan insan içindeki Mutlak aşkı keşfedip tezahür ettirmeye başladığında ve sonsuz hazineyi koşulsuzca sunduğunda tüm ihtiyaçları da karşılnmış olur. Sadece tek bir ihtiyacı kalır - Mutlak Aşkı paylaşma ihtiyacı. Ancak o ihtiyaç yıkıcı ve verici olmaz; bireyi sonsuz saadete ulaştıran özgürleştirici eylemlere neden olur.''

Değişim Uzmanı

Şirvan Yücel

Yazarın Diğer Yazıları