Zirisa Şirvan Yücel

Beklenti Ve İstekler

Zirisa Şirvan Yücel

İstekler insanları köle haline getirip, mutluluğu kaçırmamıza neden oluyor. Birey isteğe ne kadar bağlı ise mutluluktan ve kendi özünden de o kadar uzaktır. İstekler beklentileri de beraberinde getirir. Kişi bu iki enerjinin arasında sıkışıp kalarak, mutluluk akıp gider. Ve birey bunun farkında bile değildir. O çok uzaklarda sandığı mutluluğu istek ve beklenti sisleriyle kapatmıştır. Tek yapması gereken şey farkındalık ışığını yakarak ve herşeye Şükür ederek. İsteklerden ve beklentilerden arınmak olmalıdır.  Beklenti ve istekler karşılanmayınca kişilerinde tadı kaçar ve anın tadını çıkaramaz durum gelirler. Önünde tarifsiz şeyler vardır ama birey bunları görmekten ve yaşamaktan uzaktır.

Herkes de var olan istek ve beklenti alışkanlığından Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarının sunduğu etkili programlardan yararlanarak kalıcı olarak aşabiliriz.

Dünya Değişim Akademisi Uzmanları Çok derin bilgi ve teknikler sunuyor. Bu bilgileri sizinle paylaşıyorum.

“İSTEK ihtiyaçtan farklıdır ihtiyaç ise gereksinimden farklıdır. İnsanın çok az hayati gereksinimi fakat sayısı istekleri vardır. İnsanlar gereksinimlerinin karşılanması ile yetinseydiler herkes tatmin olurdu. Fakat insan tüm isteklerini gerçekleştirmek isterse asla tatmin olmaz. Bir insan gereksinimleriyle ve gereksinimlerinin karşılanması ile yetinince mutlu ve huzurlu hayat sürer. Fakat çoğu insan gereksinimlerini ve ihtiyaçlarını unutup sadece isteklerinin peşine düşer ve hiçbir zaman huzurlu olamaz. İstekler gerçekleşmeyince hayal kırıklığı ve üzüntü ortaya çıkar. Üzülmemek için gerçekleşemeyecek isteklerden kurtulun. Zeki insan gerçekleşemeyecek şeyler dilemez.

MUTLULUK bir seçimdir; ya sayısız isteklerin peşinden giderek mutsuz olmayı ya da gereksinimlerinizi karşılayarak mutlu olmayı seçersiniz. Eğer şu an mutlu değilseniz demek ki, gerçekleşmemiş istekleriniz var. Mutluluk sakinlik halidir, zihnin hiçbir istekle rahatsız olmadığı haldir. İstekler mutluluğa değil acılara neden olur.

MUTLULUK için mücadele etmeniz gerekmez. Mutlu olmak için istekleri bir kenara atıp özünüze odaklanmanız gerekir. Aradığınız mutluluk dışta değil içtedir. Bugüne kadar dış dünya kimseyi mutlu etmemiştir.  Mutlu olmak için kendinizi eğitmeniz gerekir. Kendinizi eğitmek için çabalayınca mutlu olmayı hak edersiniz. Hak etmek çalışarak kapasitenizi artırmak demektir.

Yazarın Diğer Yazıları