Zirisa Şirvan Yücel

Aşk Egoyu Eritir

Zirisa Şirvan Yücel

Bu önemli konun detaylarını Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanına sorduk çok etkileyici ve hayat değiştirici bilgiler edindik. Bu özel bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
''Şimdiki an doyasıya yaşanınca, ansızın ölüm farkındalığı da ortaya çıkar. Aşk böyle anlardan biridir. Aşk seni yaşamın zirvesine ulaştırır ve orada ölümün de tadını çıkarırsın. O yüzden aşıklar ölümden korkmaz; ölüm onlara vız gelir.
Gerçekten aşık olmak için korkusuz olmak gerekir fakat bencillik korkulara neden olur ve aşkı engeller. Bu nedenle bencil insanlar aşık olamaz. Onlar aşktan korkar çünkü birine aşık olduğun da ego erimeye başlar.
Tıpkı ateşin buzu eritmesi gibi aşk ateşi de ego buzunu eritmeye başlar. Ve eriyen ego alarm verir. '' Korkmalısın, ölüm yaklaşıyor.'' Bencil insan hemen tepki verir ve aşık olmaktan vazgeçer. Ego aşkı engeller. Bencillik içtenlikle sevmene izin veremez.
Ego seni sevmekten vazgeçirmek için sevgiyi nefrete dönüştürür. Sevginin nefrete dönüşme nedeni bencilliktir. Gerçek sevgi egoyu eritmeye başlar ve ego yok olmaktan korktuğu için sevgiyi nefrete dönüştürür ve kişiyi sevgiden uzaklaştırır. 
Bu nedenle gerçekten seve bilmek için, gerçekten aşık olabilmek için egoyu ve egonun neden olduğu korkuları aşmak gerekir. Bunun için sevginin hayat verici olduğunu, aşkın seni ebediyen yaşatacağını idrak etmen gerekir.''

Yorumlar 3
Ercüment 11 Nisan 2021 19:28

Çok faydalı bilgilerin verildiği güzel bir yazı..

fatma karataş 11 Nisan 2021 19:16

harika

Sema İslim 11 Nisan 2021 13:46

Çok güzel bir yazı ????

Yazarın Diğer Yazıları