Özge Sever

Güle Güle 2017

Özge Sever

Koskoca bir yıl daha geride kaldı demek isterdim fakat bundan önce geçen yıllardaki gün sayısı geçen bu yıl ile aynı. 365 günlük bir zaman dilimi düştü gitti takvimlerden…

Peki, biz bu yıl hanemize neler kaydettik? Ne kadar güldük dostlar, ne kadar ağladık? Bu yazıyı okuduktan sonra elinize bir kâğıt, kalem almanızı rica ediyorum. Bir tarafa 2017’nin size getirdiği güzellikleri bir tarafa da sizde iz bırakan olumsuzlukları not edin. Geçen günlerin izlerini not edin ve yeni yıldan beklentilerini ekleyin umarım güzel anlar kalır notlarınızda.

Herkes için her zaman dilimi aynı işlemiyor. Birileri bu sene çok üzüldü, birileri çok mutlu oldu. Umut etmeye devam edenler kazandı. Sizce 2017 yılını ülke olarak nasıl geçirdik? Bence berbat hatta baya kötü bir yıl geçirdik.  Gerçi biz 17 yılına zaten mağlup başladık. Yeni yıl kutlamalarında 39 kişinin hayatını kaybettiği bir yıla biraz kanlı başladık. İyi bir başlangıç yapabilirdik, olmadı!

Bir yıl içerisinde teröre 270 şehit verdik,  kasım ayına kadar 257 kadın cinayeti yaşanmış daha aralık rakamlarını bilmiyoruz! Taciz, tecavüz olaylarına hiç girmiyorum bile! Yıl tam bitiyor derken ülkece birçok şeyle sınandık. Allah büyük sabır vermiş bize aksi olsaydı memlekette akıllı kalmazdı hepimiz bunca olumsuzluğun içinde aklı dengemizi kaybederdik. Belki de biraz kaybettik ne dersiniz?

Neyse şimdi negatifliği bir kenara bırakıp yahu hiç mi iyi bir şey olmadı sorunuza yanıt veriyorum elbette oldu. Mesela ‘Ayla’ diye bir film çektiler, ne iyi ettiler ellerine, yüreklerine sağlık.  O film sayesinde Süleyman amcayı tanıdık, güzel yüreği ile gurur duyduk. Bu kadar felaketin arasında tek bu bile yetiyor tebessüm bırakmaya… 

Güzel anıları hatırlamak ruhumuza her zaman iyi gelir. Biz 2017’ye el sallarken yine de güzel şeyleri hatırlayalım. BM Dünya Mutluluk Raporuna göre 69.sırada yer alsak da biz küçük şeylerle mutlu olmayı seven milletiz. Allah iyiliğimizi versin.

Her şey mükemmel gitseydi kıymet bilmezdik, şimdi giden günlere teşekkür edelim ve affedelim. Evet, affedelim yaşadığımız her kırgınlığı, mutsuzluğu affedelim ve takvimimizi değiştirelim. Hadi geleceği, umutlu bekleyelim. Umut dolu bekleyelim ki bize güzel günler getirsin.

Güle Güle 2017, neşeyle gel 2018! Yeni yıl size kalbiniz gibi günler versin sevgili okurlar ışıl ışıl bir yıl diliyorum hepinize. Yoo, yoo  ısrar etmeyin lütfen şu bıktığımız ama yapmaktan asla vazgeçemediğimiz seneye görüşürüz esprisini  yapmayacağım.

Yazarın Diğer Yazıları