Neval Kütük

Stres ile Başa Çıkmak

Neval Kütük

Covid-19 süreci stres, korku, kaygı, gerilim yaratmakta ve bu süreç günden güne bizleri derinden etkilemeye devam etmekte. 

Stresin olumsuz etkilerinden kurtulmak için  Dünya Değişim Akademi’sinde bilimsel tekniklerle uygulanan  “Stres Yönetimi Değişim Programı”nı uygulayabilirsiniz.  Bu program sayesinde stresi yönetecek, stresin kaynağını bulacak ve stres yaratan olayı tekrar yaşadığınızda aynı tepkileri vermeyeceksiniz.

Birçok stres nedenleri vardır. İşsizlik, boşanma, ölüm, iş sorunları, yoksulluk, aile sorunları. Bu sorunların neden kaynaklandığını bilmediğinizde stres artarak devam eder. Ama stresten kaçmadığınızda, korkmadığınızda hatalarınızla yüzleşebilir ve kendinizi daha net bir şekilde görebilirsiniz. 

Dozunda stres isteklendirir hatta motive bile eder. Ama uzun vadeli olduğunda gerilmeye başlarsınız. Stresle başa çıkmak için size bir anahtar sunuyoruz. “ Stres Yönetimi Değişim Programı”. Bu program size bazı ipuçları verecek. Hangi duygu, düşünce ve eylemlerin strese neden olduğunu göreceksiniz. Yaşamsal sorunlarınızı pratik bir şekilde çözebilecek ve eylemleri, duyguları, olumsuz düşünceleri değiştirebileceksiniz.

Böylece stresli yaşam stressiz yaşama dönüşecek. Stres kaynağı bilindiğinde büyük bir yük ortadan kalkarak stres kontrolü sağlanacak. Stres yönetiminde kişi, sorumluluklarını, hatalarını kabul etmelidir. Üstlendiğiniz sorumlulukları kucaklayıp, sevin. O zaman stres size zarar vermeyecek.

“Stres Yönetimi Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada “stres”  ile ilgili aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

“Stres Yönetimi Değişim Programı” sayesinde nefesin ve düşüncelerinizin farkında olunca şu anı yaşayacaksınız. Kaygılar ve korkular ortadan kalkacak. Size stres yaratan şeylere verdiğiniz tepkileri fark ettikçe stresi yönetebileceksiniz. 

Stres yaratan durumu değiştirmek için en etkili yöntem Değişim Sanatı’dır. Değişim Teknikleri düzenli uygulandığında gerginlik, yerini gevşemeye bırakacak.  

Eğer konuşmalarınız, tavrınız, eylemleriniz strese neden oluyorsa strese girdiğinizi net bir şekilde ifade edin. O zaman çatışma uyuma dönüşecek. İçinizdeki öfke şefkate dönüşecek.

Stressiz bir yaşama “Merhaba” deyin. 

Yorumlar 1
ZEYNEP ADIGÜZEL ERDOĞAN 27 Aralık 2020 22:41

Haber için teşekkürler...

Yazarın Diğer Yazıları