Neval Kütük

Depresyon Ve Kurtuluş

Neval Kütük

Depresyon, enerji düşmesi ve duyguların baskılanmasıdır. Uzun süren sıkıntı ve üzüntü halidir.  Depresyonda üzgün hissetmekten daha farklı boyutta duygular vardır. O yüzden depresyon ve üzüntüyü karıştırmamak gerekir.

Depresyonda olan kişi, normalde severek yaptığınız şeylerden keyif alamaz. İştah artışı veya düşüklüğü yaşanır. Yemek yemek  gibi günlük ve zorunlu ihtiyaçları gidermek güçleşir. Aile, çevre ile olan ilişkiler zayıflar.

Umutsuzluk, karamsarlık , çaresizlik hisleri yoğun şekilde yaşanır . Duygu ve düşüncelerde uyumsuzluk oluşur. Günlük aktivitelere ilgi azalır. Uyku isteği artar.  Erken saatlerde kalmak zor gelir. Bunun tam tersi uykuya olan ilgi azalır veya uykusuzluk başlar. . O zaman da bir sonraki günün kalitesi düşer ve uyum sağlayamayabilirsiniz. Düşünceleriniz ve hareketleriniz yavaşlayabilir.

Yaşama karşı ilgi ve zevk azlığı hissedilir. Sorumluluklara olan ilgi de haliyle azalır. İşe veya okula gitmek istemeyebilirsiniz. Okuduğunuzu anlamada zorluk yaşayabilirsiniz. Dikkat ve odaklanma gücünde zayıflıklar yaşanır. Günün çoğunluğunda kendinizi bitkin hissedersiniz . Karar vermede güçlük yaşayabilirsiniz. Belirgin şekilde içinizde öfke ve huzursuzluk hali olur.

Üzüntü, umutsuzluk, karamsarlık ruh halleri gün içinde ve haftalardır devam ettiğinde, yaşam kalitenizi belirgin şekilde düşürdüğünde depresyon ile ilgili önlem alabilirsiniz. İlerlememesi için enerjinizi dönüştürebilir ve yükseltebilirsiniz.

Tam da bu noktada Dünya Değişim Akademisi' nde uygulanan Depresyondan Özgürleşme Değişim programını uygulayabilirsiniz. Bu müthiş değişim programı sayesinde , depresyonla ilgili farkındalığınız artacak ve depresyondan özgürleşeceksiniz.

Bu program size ve yaşamınıza neler mi katacak?

Zamanınızı boşa harcamayacaksınız, hiç bir an' ı ıskalamayacaksınız. Yaşam sevinciniz artacak, daha mutlu ve coşkulu olacaksınız. Gün içinde karşılaştığınız engellere gülümseyebileceksiniz ve öfkeyi, kızgınlığı yönetebileceksiniz. Depresyonun bir hastalık olmadığını anlayınca enerjiniz her düştüğünde bunu farkedecek ve moral bozukluğunu sevince dönüştürebileceksiniz.

Programın içeriği ile ilgili biraz bilgi verelim. 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma pratik ve teorik uygulamalar içeriyor. Her çalışmada depresyonla ilgili farkındalığı artırıcı teorik bilgilendirmeler verilir. Pratik uygulamalar ise, nefes , vücut hareketleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor.

Her çalışmanın uygulanışı dinamiktir.  Her çalışmada Değişim teknikleri uygulanıyor .  Bu teknikler Değişim Uzmanının rehberliği ile, bilimsel, sistemli, yöntemli uygulanıyor.  Teknikler ardı sıra oluşan duruşlardan oluşur. Beden hareketleri nefesler  ile birlikte  dinamik uygulanınca, beden ve zihnin uyumu artıyor.  Zihindeki düşünceler yavaşlıyor ve   zihin düşüncelere dalmayı bırakıyor.  Böylece bedendeki uyuşukluk gidiyor  ve beden canlanarak enerji yükseliyor.

Tam da bu yaşadığımız zor süreçte, evde zaman geçiriyorken haliyle mutsuzluk , halsizlik , moral ve motivasyonda düşüş yaşayabilirsiniz. Stres, gerilim, gerginlik de hissedebiliyorsunuz. Bu günler de tabiki geçecek ama en gerçek an şu an' dır. Değişim ŞİMDİ de gerçekleşir. Şu an kendiniz, aileniz ve sevdiklerinz için bir adım atın. Siz değişince, dönüşünce iletişim kurduğunuz herkes de değişecek .

Yaşam çok kıymetli ve değerli. Tıpkı  zaman gibi. Dünya Değişim Akademisi' de uygulanan 150 civarı Değişim Programı hakkında sitemizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu süreçte kendinize vereceğiniz en en güzel hediye, Depresyondan Özgürleşme Değişim Programını uygulamaktır. Sitemizi inceleyip Değişim Uzmanları ile bağlantıya geçebilirsiniz. Her türlü sorunuzda benimle de mail ve telefon yoluyla bağlantıya geçebilirsiniz.

Toplumumuzun geçirdiği bu zor süreçte Dünya Değişim Akademisi SİZİN YANINIZDA. Değişim programlarımızı  ONLİNE olarak uygulayabilirsiniz.

KENDİNİ DEGİŞTİR DÜNYA DEĞİŞSİN

DÜNYANI DEĞİŞTİR DÜNYA DEĞİŞSİN

Neval Kütük

Dünya Değişim Akademisi

Değişim Uzmanı

www.dunyadegisimakademisi.com

[email protected]

0530.877.06.04

Yazarın Diğer Yazıları