M. Said Yalçın

Yönetimden Tık Yok...!

M. Said Yalçın

11 Haftaya girdik..Biz halen ideal 11'i kuramamanın acısını yaşıyoruz.Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlunun gelmesinde en çok sevinen insanların başındayım. Bu demek değildir ki, eleştirmeyelim.Babamın oğluda olsa, yanlışa yanlış demek büyük erdemliktir. Bu spor dünyasında da aynıdır siyasette de.. Hemen hemen her konuda...
Hamza Hamzaoğlu bir değişik triplere girdi. Fantazinin köküne kadar vurmaya başladı. Akabinde yapılan transferler konusunda yönetimi tebrik etmiştim. Nihayetinde onları sahada müdahelesi ile takıma faydalı olmasını da teknik direktör sağlayacak.11'nci haftadayız. Nitekim Hamza hoca değil ideal 11 kurması, futbolcuları dömbelek etti bilakis. Mevkisi olmayan yerlerde deneme tahtasına döndürdü futbolcuları...Hal böyle olunca da, başarının gelmesi de zorlaştı tabiki..Antep maçından alınan beraberlik dahi sevindiriyorsa (10 kişilik bir takıma karşı) teknik heyeti, ne denli aciz durumdayız bilinmesi gerekir diye düşünmekteyim..Hamza hoca artık futbolcular üzerinden fantazisini kesip, ideal 11'imizle Başakşehir karşısında olalım derim..
Hayır bunca sosyal paylaşım sayfaları veryansın ederken, Takımın sportif direktörü ve akabinde yönetim ne yapar onu izledik.. Ne yapar derseniz vallaha yaptıkları sus pus olmak her zamanki gibi.Bu aralar yönetimin basın ile bir araya gelip, yapılmayan veya yapılamayan mali kongre ve akabinde genel kurul için bir açıklama yapması gerek. Bilgi kirliliğinden kurtulmamız gerekiyor. Bilgi kirliliği derken, mesela yönetimin bir ara alacağı kredi nasıl sonuçlandı. Biliyoruz ki o kredi için bazı milletvekilleri devreye girmişti. Eğerki o kredi alındıysa şartları nedir bunu tüm taraftarın bilme haklılığı var diye düşünmekteyim.
Alınmış ise kredi kulübün şu anda toplam borcu nedir.. Tahminlerimiz gibiyse  vay halimize derim o zaman. Hesap sorma mekanizması olmayan bir kulüp başkanı vurup dönderiyor deriz o zaman. Acı tablo ile karşımıza çıkarlarsa Takımın 5 yıllık hayatı ipotek altına alınmış olacak.Şeffaf bir yönetim pandemi sürecinde dahi ne yapar ne eder mali kongreyi gerçekleştirirdi. Zorluklar var ise bunları bilmekte bizim hakkımız olsa gerek.
Bilindiği üzere Adil Gevrek ve yönetimi, Şehrin ileri gelenleri ile hemen hemen hepsi ile diyaloglarını olumsuz yönde kullandı.Bu çercevede yerel yöneticiler ve milletvekillerinden gerekli desteği alamıyor. Alamayınca büyük bir uçuruma takımı yuvarlamaz inşallah.. Kulaktan kulağa dedikodular bu dönemde fazlasıyla kendiliğinden gelişir. Mesela Cueva'nın ödemeleri gerçekleşmediği için veyahutta ödemesini gerçekleştiremeyen yönetim kadro dışı bıraktığı söylentileri. Yahu biride çıkıp desinki futbolculara borcumuz yok kalmadı..Ya da ödemelerimiz devam etmekte. Biliniyorki 11 ve 12 ayda ödemelerin gerçekleşmesi gerekirdi...Ödemelerin gerçekleştiğine dair bilgisi olan parmak kaldırsın ...
 

Yazarın Diğer Yazıları