M. Said Yalçın

Tatsız Tuzsuz ..!

M. Said Yalçın

Evkur Yeni Malatyaspor kendi saha ve seyircisi önünde Kayserispor ile yenişemedi.Beraberliğe razı bir oyun sergileyerek 1 puana razı oldu.

Yeni takım kurma hayali içinde olan ve geciken transferler ile zorluklarla karşılaşan Teknik Direktör Erol Bulut, bu haftadan sonrada öyle zannediyorum ki  zorlu ve sıkıntılı haftalara girecek.Yeni transferlerin takımla adaptasyon süreci belliki randımanlı olmamış. Sebebi ise geciken ve zamanında yapılmayan transferler nedeniyle. Kayserispor karşılaşmasında, kanatlar pasif, orta saha evlere şenlik, forvet derseniz lay lay lom olunca, beraberliğe sevinir olduk. Ayakta kalan bir Bifouma oldu.Oda çırpındı nitekim futbol oyunu 11 kişi ile takım oyunu ile oynanan bir spor müsabakası olduğu için çırpınışları cılız kaldı.

Stoper mevkiinde Murat Akça pozisyonlarda pasif kaldı. Mina gününde değildi ve çok pas hatası yaptı. Bülent Cevahir  ise sanırım adaptasyon sürecinde. Oynadığı futbol hakikaten içler acısı. Bülentin kanadı tam anlamıyla gel geç hanı oldu. Aslında sorun sanırsam Erol Bulut’unda kadro üzerinde oynaması. Ego tatmini yapması. Perreıra  bir hafta oynar ikinci hafta ilk 18 de olmaz. Ömer bu takımın golcüsü olamaz zaten. 90 dakika dayanacak bir futbolcu değil. İdeal kadron zaten var. O kadro ile buralara geldik. Kadroda revizyona gitmek idama gitmek ile aynı hemen hemen. Bu bağlamda,  Erol hoca’da artık ego tatmininden vazgeçmeli.

Murat Yıldırımda da ikinci yarının başlangıcı ile birlikte performans düşüklüğü yaşayan bir futbolcumuz. Top Çalan 90 dakika bitmek bilmeyen enerjisi ile orta sahanın vazgeçilmezlerindendi ilk yarı. Barışı ne diye aldık son 15 dakikada kullanmak için heralde. Bizim yönetimimiz bu senede transferde yaptı yapacağını. Sadık Çiftpınar tek başına bir stopermiş demekki. Satılması ve alınan futbolcuları bir gözönünde bulundurursak vahları ahları yaşadığımızı anlıyoruz.

TARAFTAR NEDEN GELMEZ

Hemen hemen her kesim ve kesitin sorguladığı sorunların başında gelmekte. Güzelim stat neden boş. Neden taraftarlar doldurmuyor. Dolduran taraftarlar neden tezahürat yapmaz. Misafir taraftarların sesleri statımızda neden daha çok çıkar. Kanaatimce yönetime olan güvensizlik. Gelen dolduran taraftarlar sadece oturup çerezlerini yiyip maçı izlemek ve çıkıp evlerine gitmek oluyor. Yapılan transferlerin göz doldurmadığı ve yönetimin amatör ruhu ve en çok da güven vermeyen bir futbol anlayışımızın olmasından kaynaklanan bir sorun bence taraftarın stata gelmeyişi.Bu anlamda Yerel yöneticilerin bana göre bu olaya daha fazla zaman ayırması ve taraftarı stata çekmenin projeleri hayata geçirilmeli.

 

Yazarın Diğer Yazıları