M. Said Yalçın

Şifo Mehmet Saolsun..!

M. Said Yalçın

Konya deplasmanından da 3 puan ile dönüyoruz. Ligde son 10 haftaya girerken takımımız  bir hayli rahatladı. Almış olduğu 3 puanla rahatlarken, rakip takımı da iyicene ateş çemberine itmiş oldu.

Maçın 75.nci dakikasına kadar orta saha ve defans bölgesinden çıkamadık. Cılız ataklarımız olsa da , pek de kayda değer pozisyonlar değildi. Nitekim bizim rakip takımların ya futbolcularına bir halt oluyor, ya da teknik direktörlere. Kim ne derse desin, takım iyiydi evet ama, hemen hemen her karşılaşma da defans yapıp kontrataklarla gole gitmek hem bizleri son dakikaya kadar hop oturup hop kalkmamıza sebeb oluyor hemde taraftarların. Kanaatimce bu maçın kaybedilmesinde Mehmet Özdilek takımımıza epey bir yardımcı oldu saolsun.

60 ncı dakikaya kadar nefes aldırmayan bir Konyaspor izledik. 63 de Eto’nun oyundan alınması ile birlikte bizim takıma da bir güven geldi. Takdir edersiniz ki Eto bir marka. Eto bir tecrübe. Oyundan alınışı ne denli doğru bir karar olarak nitelendirilse de, intihar etmekle eşdeğer olarak görebiliriz. Bu tip futbolcular her an her saniye takımın lehine sonuç aldırabilir. Bu yüzden çıkması hakikaten doğru olarak görmemekteyim. Gerçi bu dakikaya kadar Konyanın kanatlardaki başarısızlığı baz alınarak çıkarılmış olacak ki, bence Etoo yerine Jahovic’in çıkması daha  doğru bir karar olabilirdi.Saolsun varolsun şifo Mehmet..

78 de oyuna giren Gilberto takıma öylesine bir güç kattı ki, golün sinyalleri bu dakikadan sonra fazlasıyla Konya saha içinde görülmeye başlandı.2 net golden yararlanamasa da Gilberto, takım içinde katkısı tartışılmazdı.Genç Berk Yıldız ise, 2 haftadır son dakikalarda oyuna girse de takıma katkısı fazla. Geçen Hafta da Karabük maçında gol kaçırmıştı. Bu maçda da son dakikada akıl almaz bir gol kaçırdı. Oynadıkca pişecek ve ileriki yıllarda takıma fazlasıyla faydalı olacak yıldız bir futbolcu adayıdır bana göre.

Doria profesyonellik hayatında 4 ncü kez kanat olarak oynadı.Özellikle ilk yarı da yerini yadırgadığını gördük. Fazlasıyla kanadı boş kaldı. 2 nci yarı daha derli toplu bir futbol sergiledi Doria. Mina ve Sadık stoper mevkiinde hakikaten iyide olsalar, Konyanın Eto ve Jahovıc le kaçırdığı akıl almaz gollük pozisyonları hariç alanlarında hata yapmadılar diyebiliriz. Chabeake’yi özlemişiz. 3 haftalık bir cezasının bitmesiyle birlikte sahadaki yerine alması, gücünden profesyonelliğinden bir şey kaybetmemiş görüntü sergilemesi son 10 haftaya girerken sevindirici olayların başında gelmekte sanırım.

Yeni Malatyaspor önümüzdeki hafta Ligin deneyimli, ve güçlü takımı Fenerbahçe ile sahasında karşılaşacak.Niye olmasın bir Galatasaray. Galip gelmemek için hiçbir neden yok. Cissokho hariç takım tam takır yerinde. Haydi rastgele . Rehavete kapılmadan aslanlar gibi bu maçıda alalım…

 

Yazarın Diğer Yazıları