Hayat sadece elde ettiğiniz şeyler oluşan bir yer değil, aynı zamanda başkalarına ilham verdiğiniz yerdir. Bu yüzden hayattan ümidini kesmiş, hiç umut olmadığını düşünen ve tekrar başlamaya cesaret edemeyen herkes biraz ilhamı hak eder.
George Eliot ne güzel bir sözüdür; “"Olabileceğin kişi olmak için asla geç değildir." . Hayatım boyunca hep şeffaf olmuşumdur. Kimsenin ne özeline karışmışımdır, nede hayatına, akabinde kimsenin arkasından da konuşmamışımdır. Direk görüntü yaparım, hatası veya güzelliği ile direk yüzüne aktarırım. Ve derim ki; Hayat, şüpheyle dolu bir roman gibidir, ne olacağına dair hiçbir fikrimiz yok. Sayfaları çevirmeye devam edin ve hayatın tadını çıkarın.
Eğer siz de herkesin biraz ilhamı hak ettiğini düşünüyor ve hayata karşı kendinizi güçlü hissediyorsanız, bu güzel enerjinizi mutlaka başkalarıyla da paylaşmalısınız.
Ağacın kalitesi özünden, insanın kalitesi sözünden belli olur. Bu atasözü, bir kişinin gerçek karakterinin, davranışları ve tutumlarıyla ortaya çıktığını belirtir harika bir özlü sözdür. Benzer şekilde, bir ağacın kalitesi, köklerinden, gövdesinden ve yapraklarından anlaşılabilir. İnsanlar da benzer şekilde, iç dünyalarının yansıması olarak davranışlarıyla ve tutumlarıyla değerlendirilirler.
Kaliteli insanın güzel ahlaklı, dürüst, anlayışlı olduğu, empati kurabildiği, hayatına ve çevresine pozitif katkı sağlayabildiği, yaşamının sorumluluğunu aldığı ve daha birçok olumlu özelliği taşıdığı bilinir. Ancak kalitesiz olanı tanımamız, fark etmemiz zor olabilir.
Gerçek kalite, yüzeydeki parlaklıktan veya dış görünüşten çok daha derinlerde yatar. İçten gelen samimiyet, dürüstlük ve empati gibi özellikler, bir kişinin gerçek değerini belirler. Başkalarına karşı olan davranışları, zor zamanlarda sergilediği tutum ve tepkiler, bir insanın karakterinin gerçek göstergeleridir.
Karşısındaki kişinin erdemli hareketlerini, suskunluğunu saflık olarak değerlendirmek ya da kendisinden çekindiği için sustuğunu düşünmek, karşı tarafa baskın davrandığına inanmak kalitesizliğe doğru giden ilk davranıştır.
Bir ağacın sağlam ve güçlü olabilmesi için sağlam bir köke sahip olması gerekir. İnsanlar için de benzer bir durum söz konusudur; sağlam bir içsel temel, yaşamın zorluklarına karşı direnç göstermelerini sağlar. Bu içsel güç, kişinin etrafındaki insanlara nasıl davrandığını, krizlerle nasıl başa çıktığını ve hayatla nasıl başa çıktığını belirler.
Kendini geliştirdiği bir alan olmadığından ya da ilgi alanlarını derinleştiremediğinden odağı kendisinde değildir ve çevre hakkında konuşup durur. Kendi hayatında o kadar “yoktur” ki daima başkalarını eleştirir, akıl verir, dedikodu yapar. Elinden çevresindeki diğer insanların gündemleri alınınca konuşacak derin bir konu bulamaması kişinin kalitesizliğinin göstergesidir.
Kalitesiz davranışlar listemiz daha da uzayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken asıl nokta kalitesiz davranışlara maruz kalmanın kişiyi yetersiz hissettirmesidir. Kişi, kendi içindeki doğru ile karşı tarafın davranışları arasında sıkışır. Bu sebeple hayatınızdaki kişilerin duygusal zekâları, empati yetenekleri ve size neler kattıkları önemlidir. Kıyafet alırken dahi kalitesine önem veriyorsak çevremizdeki insanlarda da belli standartlar aramalıyız.
Sonuç olarak, "Ağacın kalitesi özünden insanın kalitesi sözünden belli olur" atasözü, insanların dış görünüşünden çok, iç dünyalarının ve davranışlarının değerlendirilmesi gerektiğini vurgular. Gerçek kalite, özde ve davranışlarda gizlidir ve insanlar bu gerçek değeri içsel nitelikleriyle sergilerler.
Yazarın Diğer Yazıları
BİK, ÇOK SESLİ BASININ TEMİNATI İMİŞ….YERSEN!
12 Aralık 2024 13:33Olabileceğin kişi olmak için asla geç değildir.
12 Kasım 2024 00:44Sami Başkan Otoritesini Korumalı..!
26 Ekim 2024 01:11Canları Pahasına Ameliyata Devam Ettiler..
19 Ekim 2024 00:42Bu Adama Şapka Çıkarmak Lazım..!
13 Ekim 2024 23:46