M. Said Yalçın

Nasıl Olacak ?...

M. Said Yalçın

Tüm dünyayı kasıp kavuran  Coronavirüs ülkemizde de hem can kaybına hemde tedbirler konusunda ciddi adımların atılmasına sebep olmuştur. Tüm spor karşılaşmaları ertelenirken, TFF ve tün federasyonların ligleri erteleme konusunda ciddiyetsiz davranıldığı fikri ortak karar oldu.

Konunun neresinden başlasak, başı da ortası da sonu da hep aynı olacak. Önce sağlık. Evinde kal Türkiyem…Futbolda  hayat durdu. Bir çok teknik adam, bir çok kulüp başkanı ve futbolcular liglerin bir an evvel ertelenmesini isterken, TFF ise olayın bilincinde olmadan kulak ardı ederek , futbol adamlarını zor süreçlere itti diyebiliriz. Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak, Fenerbahçe kulübünde olanlar vs vs..

Bizler şu coronavirüs illeti olmasaydı bugün sizlerle futbol yani BTC Türk Yenimalatyasporu yazacaktık. Gel gör ki şimdilerde ise, liglerin ertelenmesi , küme düşmemesini tartışır olduk. Ligden düşme veya şampiyonun belli olmayacağı bir koca yılı boşa geçmiş olacağız yani. Dediğimiz gibi boş da olsa önce insan sağlığıdır. Bir gerçek var ama; Kulüplerin mali yönden harıl harıl para arayışı. Akabinde UEFA’dan gelecek karara kulaklarını çevirmiş olması. Bir çok kulüp liglerin ertelenmesi ile birlikte izne ayrılmış olması. Ve akabinde bu sürümcemede coronavirüs illetinin uzayacağı gözönünde bulunduracak olursak, en mantıklı olay ise, ligden düşme olayı bu sene rafa kaldırılmış olmasıdır.

Futbol otoriterleri olarak Alt liglerden gelen takımlarla birlikte 21 olacak takım sayısını, 4 takımı ligden düşürerek, 17 yapmak ve bir sonraki sezona 20 takım olarak, uyarlamak, en mantıklı fikir olarak ön görülüyor. Liglerin şampiyonlarını ve Avrupa kupalarına katılacak takımlarında bugünkü klasman sıralamasının baz alınması, gerektiğini belirtiyorlar.

Hal böyle olunca futbolcuların antrenmansız , fizik ve kondisyon yönünden zayıf kalacağı da göz önünde bulundurursak en akıllı çözüm yolu olarak liglerden düşme olayının olmamasıdır.

Bu zor günleri Türkiye şüphesiz atlatacaktır.Nitekim vatandaşlarımızın uzmanlara kulak vermesi ve Allah rızası için Evden çıkmama kararlarını uygulamaları gerekmektedir.Bu zor süreçten geçerken ülkemiz, bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum..

Yazarın Diğer Yazıları