M. Said Yalçın

Kötü Fener'den Puan Alamadık..!

M. Said Yalçın

Çok kötü futbol sergiledik. Kötü olan yönetim ve taraftarı arasında gerginlik yaşayan Fenerbahçe'ye dahi mağlup olduk körü körüne..Futbol adına sahada hiç birşey veremedik..Ruh ligin ilk yarısında bitmiş. Futbolcular bir değişim peşinde..
Sahaya çıkan ilk 11 için süper lig'de  yeterli bir kadro demişimdir. Hemen hemen her yazımda da dile getirdim. Yalnız alternatifi olmayan mevkilerde futbolcuların formsuzluğu ve akabinde sakatlık cezalı durumlarında yerine yerleştirecek aynı kalitede futbolculara sahip değiliz. Hal böyle olunca da, istenileni sahaya yansıtamıyoruz. Futbolcular umutsuz. Futbolcular ruhsuz. Sebebi ise kocaman bir ekonomik sorun olarak görebiliriz. Her ne kadar sorun yok denilse de, futbolla yatıp futbolla kalkan Malatya kenti tek adam mantalitesini sürdürmeye devam eden, Şehrin ileri gelenlerini , Divan Kurulunu dinlemeyerek kafa tutan Adil Gevrek, istifa etmeyerek takımı ve kulübü uçuruma sürüklemekte ...
Kongre'ye kadar bu takım zaten havlu atar. Transfer yapılmazsa ki yapılacağından ümitli değilim, akabinde takımda bir çok futbolcuyu da satarak ekonomik anlamda rahatlamak isteyecektir Adil Başkan , yerinede bal liginden transfer yaparak konunun üstünü kapatacaktır. 
Bana hiç kimse şu cümleyi kurmasın. Siyasiler ve Belediye Başkanları akabinde STK lar takımı yalnız bırakıyor diye.. Siyasilerde Belediye Başkanları da stk larda inanın malatyaspor ile yatıp malatyaspor ile kalkmaktalar. Özellikle bu iş kabaka tadı vermeye başladı, Adil Gevrek takım iyiye gittiğinde kimseden yardım talep etmiyoruz der, gel gör ki takım ne zaman kötüye gittiğinde bazı yandaşları sosyal medyada  Selahattin Gürkan gibi bir değeri karalama kampanyasına gitmekte. Oysaki bugüne  kadar Selahattin Başkan maddi ve manevi olarak her daim takımın yanında olduğunu özellikle belirtmek isterim..Aklımdayken geçen sene lig'de kaldıysak Selahattin Başkan'ın son  5 haftada takımla birlikte görünmesi maddi ve manevi bağlamda yanında olması takımı ligde tutmuştur.
Kayseri maçı öncesi Selahattin Başkan  İstanbul'da bazı iş insanları ile görüştü .Adil Gevrek istifaya çağrıldı. Keza Divan toplanarak Adil Başkan'ın istifası istendi. Yine istifa etmedi. Divan'a verdiği demeçte 170 milyon borç olduğunu, transfer tahtasının kapalı olduğunu 60 milyona ihtiyaç olduğunu, yarısını takım gelirleri ile yarısını ise o beğenmediği Selahattin Başkan , Osman Başkan ve Mehmet Başkandan talep ettiğini dile getirmişti. Ya maddi bağlamda efelenmeyeceksin, her kötü gidişat sonrası kendini kurtarmak için Başkanları devreye sokmayacaksın, yada şehrin ileri gelenlerini velhasıl kelam dinleyeceksin istifa edeceksin..
Bu işi tadında bırakıp gitmek varken, Taraftarın gönlünde taht kurmak varken, Şehrin ileri gelenleri tarafından baştacı edilmek varken neyin inadı bu Adil Gevrek..Bir şehrin kaderi ile oynamak hangi akıla sığmakta.
Sumudica'ya güvendik iyi niyetlidir dedik. Nitekim Fenerbahçe maçı dahil diğer karşılaşmalarda, oyuncu değişikliklerinde gecikmesi, mantıksız değişiklikler ,son dakikaya mağlupsun oyuncu değişikliğine gitmemesi, maç sonrası yaptığı saçma sapan beyanatlar bizleride bir hayli gerdi. Aslında Adil Gevrek ilk yapacağı şey İzzet Erdoğandan başlayacak değişime, sumudicayı göndererek devam edecek. Ali Ravcı tekrar getirilecek, teknik direktör anlamında ise yerli bir hoca ile anlaşılacak. Yapılacak transferler ile de 3 maç arka arakaya alınacak galibiyet moral verecek ve ligde kalmak adına büyük adımlar atmış olacağız.
Bekliyoruz, beklemedeyiz Adil Gevrek Başkan. Haydi Malatya Futbolseverleri mahçup et , acele tranfer yap, ilk maça Trabzonu mağlup et sonrasımı sen meraklanma taraftarımız vefakardır asla takımı yalnız bırakmayacaktır.
 

Yazarın Diğer Yazıları