M. Said Yalçın

Korkak Futbol Anlayışı..!

M. Said Yalçın

İyi olmayan Beşiktaş karşılaşmasında Yeni Malatyaspor galip de gelebilir di..En azından bir beraberlik olabilirdi. Korkak futbol anlayışı çağdışı bir anlayış...Her ne hikmetse takımımızda yönetim eksilerdeyken teknik heyet artılarda oluyor, Teknik heyet eksilerdeyse , yönetim artılarda.. Bir ortasını bulmadık...
Hamza Hamzaoğlu’nu bir çok defa uyarılmasına rağmen spor otoriterleri tarafından, ne hikmetse futbolcular üzerinden fantazi yapmaya devam ediyor. Kubilay ile başlanılması ne denli yanlış ise, ilk yarıdaki futbol ile iyi olmayan ve zor süreçler yaşayan Beşiktaş ile dişe diş futbolu sahaya yansıtmış olsaydık, inanın daha farklı sonuç olabilrdi. İlk yarıdaki topa sahip olma oranı ise utanç verici. Hangi akla hikmet ise 11 futbolcu ile defans yapmanın, futbol ile  mantığını arıyoruz. Hamza hoca’nın fantazisi koltuğunu sallantıya soktu. Artık aklı başında ligler bitmeden ideal 11’i kur deriz Hamza Hoca..
Yeni Malatya Spor ilk devrede sadece bir defa rakip cezaalanına girdi. Bu oyun anlayışı hakikaten yakışmadı takımımıza. Bu kadar katı savunma anlayışı çağdışı bir oyun anlayışıdır. Galatasaray gibi takımda 3 kupa kazan ve bu denli bir futbol anlayışı içerisine gir.Bu tür futbol kabul edilemez bir anlayıştır. Bu futbol anlayışı akabinde, futbolcular üzerinden fantazi ile bir yere varamaz Yeni Malatya Spor..
İlk yarının bitimi ile birlikte orta sahada canla başla varolan Acquah’ı oyundan almanın mantığı..Akabinde Cueva’nın oyundan alınıp Toppali’nin alınma mantığı...Korkak futbolun yüzünden bu maçı katlettin Hamza hoca..Oysaki ilk yarı bitiminden sonra, Kubilay çıkartılıp Lukoki oyuna dahil edilmesi lazımdı. Her  hafta Acguaha takıntı olup oyundan alınması kanaatimce fantazinin dibine vurmak demektir.
Kontraatak yapacak futbolcun yok..Oysaki Lukoki hem deneyimli hem de Tetteh ile iyi anlaşan bir futbolcu. Madem 11 futbolcun ile defans yapacan lukoki niye ilk yarı sahada değildi. Bu oyun anlayışı ile Hamza Hoca keşke takımı sahaya çıkarmasaydı daha iyi olacaktı diye de düşünmüyoruz değiliz.
Yeni Malatya Spor’da merak edilen konuların başında ise, yapılamayan veya yapılmak istenmeyen Mali Kongre ve akabinde Genel kurul. Adil Gevrek bir an evvel mali kongreyi yapmalı ve güven tazelemeli. Adil Gevrek’in şehrin ileri gelenleri ile bir an evvel birlik beraberliği sağlamalı. Yoksa herkes kendi açısından fantazinin dibine vurursa yine ağlanacak olan tek isim taraftarlardır. Acaba diyoruz ödemelerde bir sıkıntı mı var?..
Her zamanki gibi hatalarımızdan ders alıp , haftaya Denizli maçına kilitlenmeliyiz. Şu maçı inşallah önümüzdeki maçlarda aramayız. Oysaki en azından bir puan ile dönebilirdik..
 
 

Yazarın Diğer Yazıları