M. Said Yalçın

Futboldan Nefret Ettirdin Adil Gevrek!..

M. Said Yalçın

Haftanın son karşılaşmasını Galatasaray ile oynadık. Cesurduk, işimiz bitmiş mantalitesi ile çıkmamıştı sahaya Yeni Malatyaspor. Nitekim ligden düşmemiz kesinleşmesine rağmen halen hakemlerin yanlı tutumunu hep beraber izledik. Otorite ve yönetim boşluğu, hakemlerin bizi develeme gibi çevirmesine sebep olmakta…
2-0 mağlup olsak da hakikaten hakkını yememek gerek Yeni Malatyasporun. Özverili cesur futbol oynadı. Tetteh ayakta durmakta zorlanıyordu. Sanki maça çıkmadan sırtında elli torba çimento torbası taşımış gibiydi. Ligi bitirmiş kafası ..Mustafa Eskihellaç taraftarlar tarafından sevilen bir isimdi. Yalnız oda son haftalardaki performans düşüklüğü ile hayal kırıklığı yaratan futbolcuların başında. Sezon sonu transfer olacağı kesin gözle bakıldığı için , oda salla ayağı al maaşı ayağında..Mustafa Eskihellaç gideceği takımda da başarılı olacağını tahmin etmiyorum. Sadık ve Ertaç veda ederek gitti. Ertaç hakkıyla ,şerefi ile oynadı ve yedek kalan kalecilerinde süre alması nedeniyle kulüple bağlantısını kesti. Aldığı para hakkıyla helal olsun diyebiliriz. Nitekim Sadık Çiftpınar için aynı şeyleri söylemek zor hemde çok zor. Gideceği takımda huzursuzluk yaratacağı zaten aşikar. Bildiğiniz gibi Fenerbahçe’den tekrar kulübümüze geldiğinde  , yazdığım makalede  takımda huzursuzluk yaratan Sadık ve Adem Büyük’ün kadro dışı kalmasından yanaydım. O köşemi yazdığımda herkes tepki göstermişti.
Şimdi Futbol’da büyük kaos yaşanmakta. Bir ulusal TV’de ligden düşme kalktı haberi sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Aslında ligin tescil edilmemesi gerekir düşüncesindeyim. MHK’nın eski başkanının konuşmaları, akabinde laşkalaşan TFF’nin yönetiminde, MHK’nın 13 hakemi gönderdikten sonra istifa etmesi hepsi bir muamma olarak bu sezon hafızalarımızdan asla silinmeyecek. Ligin tescillenmesi hakikaten çok ama çok yanlış olacak..
Lig’de kalsak da kalmasak da, Adil Gevrek ve yönetimi değişmesi ve Hesap sorulması gerekmektedir. Borç batağında olan kulübü , kentte futbolla yatıp futbolla kalkan taraftarların yüreğine su serpilmesi için , şehrin ileri gelenleri mutlaka devreye girmeli ve bu sorunu mutlaka ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmalılar..
Bu haftadan sonra formalite maçlarına çıkacak olan Yeni Malatyaspor 34.ncü haftada Konyasporu ağırlayacak.Galatasaray karşısındali futbolunu Konya karşısında da sürdürmesi ve en azından galibiyet ile ayrılması hem bizleri hem taraftarları sevindirecek diye düşünüyorum..
 

Yazarın Diğer Yazıları