M. Said Yalçın

Duayenimiz Yaşar Karaaslan abimiz..!

M. Said Yalçın

Herkes adam olmaz. Her insan yaşadığı sürece küçüğü ile sevgi, büyüğü ile saygı çerçevesinde olamaz. Hele bu bizim basın camiasının içindeyse, nadirdir böyle insanlar ile karşılaşmak. Yüreği, kalbi, kalemi zehir yerine, sevgiden ve akabinde sadece doğruluktan geçen bir kalem ,ustamız,duayenimiz, canımız, ağabeyimiz Yaşar Karaaslan…

Aslında onu anlatmak hakikaten zor. Nitekim onu yaşamak gerek. Yaklaşık 25 seneyi aşkındır Malatya’da duayenimiz abimiz olan bir isimdir Yaşar Karaaslan. Yüreğindeki güzelliği her daim yüzüne aksettiren pırıl pırıl bir ağabeyimiz Yaşar Karaaslan. Bilgi birikimini hiç çekinmeden anlatan, bilmediği konularda ise, istişare yolunu her daim uygulayan aslan abimizdir Yaşar Karaaslan. Haberleri hep özeldir, öyle kopyala yapıştır düzeneği yoktur abimizin. Araştırmadan tam emin olmadan, elinde delilleri yokken, asla ama asla kaleme almaz haberlerini Yaşar Karaaslan..

Dedim ya…! Onu anlatmak çok ama çok zor. Yalnız yıllardan berli süregelen abi kardeşlik dönemimizde, basın ve Malatya camiasında kendisini, ‘Gomonost Yaşar’ olarak tanıtmıştır. 1,50 boyu ile yaklaşık 50 kilo ağırlığında olan ama, bilgi birikimi ile o kilolarını kat be kat üstüne koyan, mütevaziliği ile her kesimin, her kesitin gönlünde taht kuran, anlayışlı mükemmel bir insandır Yaşar Karaaslan.

Hz.Mevlana’nın ne güzel bir sözüdür; ‘En İyi ayna eski bir dosttur’. Gerçek dostluklar bağlılık gerektirir. Başka bir deyiş ile, İyi bir dost size karşı sorumluluk hisseder ve sizinle hakikaten ilgilenir. Elbetteki böyle bir dostluk iki yönlüdür. Her iki tarafta çaba göstermeli ve özveride bulunmalı. Luis Alfonso’nun bir deyiminde, “Günümüz toplumu fedakar olmayı değil, egoist olmayı özendiriyor.Dolayısıyla biri karşılığında hiçbir şey beklemeden sizinle içtenlikle ilgilendiğin de, bu çok anlamlı oluyor”..

Yaşar Karaaslan abimi, Hz. Mevlana’nın güzel sözü gibi, hem eski bir dost ve ağabeyim, hem de luis Alfonso’nun dile getirdiği gibi bir beklenti içinde olmadan bizimle hasbihali anlamlıdır. Yaşar Karaaslan sana dünyanın en güzel sözlerini aksettirmek isterdim. Nitekim o güzel sözlerin hepsi sende mevcut olduğu için sadece ben şahsına, ‘Yaşar abi Rabbim sana güç versin. Sağlık versin.’ Derim. İyiki varsın yaşar ağabeyim…

Yazarın Diğer Yazıları