M. Said Yalçın

Borç Sadece 30-40 Milyon..!

M. Said Yalçın

Yeni Malatyaspor’da sular durulmuyor. Ama herkes bildiğini konuşmaya devam ediyor. Kimisi 170 milyon borç var darken , kimiside daha fazla olduğuna işaret etmekte. Yönetimde 15 kişi bulunmakta sözde.. Ama 5 kişi yönetiyor… Ve akabinde kim nederse desin kulübün şu an 30 bilemedin 40 milyon borcu bulunmakta…
Bu kulübün başkanı Adil Gevrek’in her daim söylemimde ve yazılarımda, amatör ruh ile yönetildiğini defalarca söyledim. Bu Başkan ve yönetimin şehri her anlamıyla ikiye üçe böldüğünü de her daim lanse ettim ve yazdım.Yazmaya da devam edeceğim. Bir türlü mali kongre de kendini temize çıkartmak istemedi. Çünkü, sosyal medyadaki gelişmeler kendi menfaatine..Neden mi? 170 milyon veya 200 milyon borcu olduğu söylenen bu takımı bu mebla ile hangi aday gelipte , takımı almayı üstlenir. Bu bilgi kirliliğinden lütfen kurtulun ve bir zihin jimnastliği geliştirin. Bu kadar meblağ borcu olan kulüp kaç futbolcuyu kaça almışta bu kadar borç olmuş..20 tane futbolcu alsan 5 milyondan 100 milyon ediyor.. Sen bu kadar futbolcu almadığın gibi çoğuda kiralık….
ADİL GEVREK BİR MİKTAR PARA İLE GELDİ
Kulüp futbolcuları dün ve bugün antrenmanlara çıkmadığı haberleri de yer almakta. Bu doğru dün ve bugün itibari ile sadece yarım saat ter idmanı yaparak antrenmanlara son verildi.Nitekim Adil Gevrek’in Hatay maçından sonra futbolculara söz verdiği ama bu sözünün tamamını yerine getiremediği gibi, bugün itibari ile bir miktar para ile geldiği haberlerini de aldık. Nitekim bum iktar 3-5 milyon civarında olduğu için futbolcuların tatmin olmadığını da belirtmek isterim. 
SELAHATTİN GÜRKAN DAHA NE YAPSIN
Kulüp Başkanı Adil Gevrek bildiğiniz üzere şu an itibari ile 30 milyon ile sezon sonuna kadar rahat bir nefes alabileceklerini belirtti.Bundan dolayıdır ki, geçen sezon kafa tuttuğu yerel yöneticilere ziyaretler gerçekleştirdi. Poker oyununu bilen vardır, Ya ful as yada renkten kazanırsın ve karşındaki oyuncuya müdahele edersin. Bu adamın arkası boş ama kafa tutmasını biliyor. Geçen sezon ligden düştük ama bir güç bizi aldı tekrar super lige çıkardı.. Ve bu dönemde yaptığı açıklamalar ilginçti. Futbolcunun ahlaklasını ve satmayan futbolcular alacağını deklare etti. Akabinde Yerel yöneticilerimize ve şehrin ileri gelenlerine kafat tuttu, ve onlarıda böldü nasıl ki yerel basını ve taraftarları böldüğü gibi. Bu saatten sonra Adil Gevrek yalakaları sosyal medyada cirit atmaya ve aleyhte yazı yazanları tehdit etmeye küfür etmeye başladılar. Futbolda ileriyi göremeyen zihniyetler şu günlerde görüyorum ki, Adil Gevrek’I istifaya çağırıyor. Haydi ordan.. Biz yıllar önce söylerken bize küfür ve tehdit, takım kötü gittiği zaman adil istifa…
Bu arada şunu da belirtmek te fayda var. Stadın tüm giderlerini kulüp yöneticileri ödemiyor. Malatya Stadyumun tüm giderlerini Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan talimatı ile belediyemiz tarafından ödenmektedir. Akabinde Yerel yöneticilere olan ziyareti esnasında Adil Gevrek ve yönetimi , Selahattin Gürkan’dan 10 milyon, metropol belediyelerimizden de 5 milyon para istemiş. Selahattin Gürkan Başkan stadın tüm giderlerini karşıladığını dile getirmiş. Osman Güder Başkan ise bana kafa tuttun ve benden para istiyorsun diyerek rest çekmiş. Mehmet Çınar Başkan ise Yeşilyurt Belediye Meclisinde danışmak istediğini dile getirmiş. 
BU KULÜBÜN GELİRLERİ HİÇ Mİ YOK
Aklım şaşıyor..Şaşaklıyoruç Donuyorum kalıyorum. Yahu bu kulübün Naklen yayın,Federasyon,Forma , İddia, Spor Toto gelirleri yokmu..? Bu yönetime hesap soracak bir mekanizma olmadığı için vur patlasın çal oynasın elbette yapacak Adil Gevrek ve yönetimi..Adamın umrundamı..? sosyal media çalkanıyormuş çokda tın deyip geçiştiriveriyor..Adamın umrundamı sosyal medyada mali kongre diyen bağıran üzülen taraftarlardan.
FUTBOLDA İLERİYİ GÖRECEKSİN
Adil Gevrek bu kulübün amatör ruhlu yöneticisidir. İleriyi görmeden geçtiğimiz sezonlardan ders almadan, herkesi karşısına alıp efenlenmeğe benzemez bu Yeni Malatyaspor’da başkanlık yapmak. Şu anlarda bir dedikodu transfer tahtası kapanmış yorumları. Jahovic’den dolayı.. Aklımdayken Mustafa Akbaş tek taraflı fes etti ve gitti. Akabinde Acguah’a önümüzdeki hafta para ödenmediği takdirde serbest kalma ihtimalini de göz ardı etmiyelim. 
Adil Gevrek’in düşüncesi Youssuf veya Hadabeyi  satarak rahat bir nefes alırım düşüncesindeydi. Sanırım bu düşünceside kocaman bir fos çıktı. Hal böyle olunca da, bocalama dönemine girmiş olduk.Belki de geçtiğimiz sezondan daha vahim durumlara düşebiliriz. Kan değişkliği artık kanımca şart. 
Yarınki Galatasaray karşılaşmasında antrenmansız sadece ter idmanı yapan takım , ne yapar ne eder bilemem. Dediğim gibi Adil Gevrek yanında bir miktar para ile geldiği ve futbolcuların tatmin olmadığı. Allah yardımcımız olsun şu şehrin ileri gelenleri artık müdahele söz konusudur diye düşünmekteyim…
 

Yazarın Diğer Yazıları