Bir Sosyal Hizmet Uzmanı olarak sektördeki bilgi, birikim ve tecrübelerimi farklı dernek çatıları altında da biriktirdiğim çalışmalara dönüştürdüm. Bu çalışmalar nitelikli, katma değeri yüksek insanımızı kucaklayan proje ve projeksiyonları kapsamaktaydı. Örneğin Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Başkanı kimliğimle geçtiğimiz dönemde ısrarla üzerinde durduğumuz Bakım Sigortası Kanun Tasarımız, bu dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatleri arasında yer alarak milyonlarca insanın hayalinin gerçekleşmesine yol açtı.
Alzheimer Başucu Kitabı bu konudaki büyük bir eksiği kapattı. MAKADER olarak da; dünya Malatyalılar Ticaret Merkezi hem ticari hem de psikososyal anlamda hemşerilerimize farklı bir etki sağladı. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım ve bir grup idealist arkadaşımla birlikte kurulması yönünde çaba gösterdiğim Küresel Çözüm Platformu’nu ise neredeyse kurma aşamasına getirmiş bulunmaktan memnuniyet ve gurur duyuyorum. Küresel Çözüm Platformu, ülkemiz yerelinden evrensele, uzanacak kuşatıcı bir kimliği ve çatıyı ortaya koyacak, dünyanın neresinde olursa olsun Türklerin, Türk derneklerinin birlikte olmalarını sağlayacak, üretecekleri katma değerin ülkemize yansımasını ortaya koyacak çok nitelikli bir proje olarak dikkatimizi çekmektedir.
Küresel Çözüm Platformu, yerelden evrensele uzanacak ve dünyadaki tüm Türkleri, Türk derneklerini kuşatacak, farklı proje ve projeksiyonlarıyla bu ülkelerde yaşayan insanlarımızın dezavantajlarına çözüm üretecek, iş forumları, iş fuarları, festivaller ve nitelikli organizasyonlar ile katma değer üretecek, ülkemizin ekonomik problemlerine de nitelikli olarak dolaylı-dolaysız yatırımlar getirilmesine öncü olacaktır. Geçtiğimiz günlerde devlet erkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ortadoğu’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretlerde yaklaşık 51 milyar dolarlık bir dizi anlaşma yapıldı. İşte Küresel Çözüm Platformu, dünyanın her bölgesine bir şekilde göç etmiş bu ülkelerde dernekler kurmuş, ama bu atıl olan bu dernekleri harekete geçirerek ülkemiz adına nitelikli katma değerler sağlamayı hedefleyen bir platform olacaktır.
Geçtiğimiz hafta Küresel Çözüm Platformu’nun Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Beylikdüzü’nde bir araya gelerek platformumuzun önümüzdeki süreçteki yol haritası ile ilgili beyin fırtınası gerçekleştirdik. Küresel Çözüm Platformu Başkanı kimliğimle diğer arkadaşlarımız Erdal Tüysüz, İsmail Akdaş, Engin Bilgiç, Afganistanlı Abdülbaki Selçuk ve Uğur Arslan’ın bir araya geldiği toplantıda izlenecek yol haritalarını belirledik, platformumuzla ilgili yapılacak kararları karara bağladık.Yapılan beyin fırtınasında diğer ülkelerdeki Türk dernekleri ile Türkiye'deki derneklerin bir platformda ve çatı altında toplanması için görüşmelerin başlaması yönünde adımlar atılması kararlaştırdık. Diğer yandan AB Parlamanteler Birliği eski başkanı ve üyeleri ile görüşülerek yurt dışındaki derneklerle ilgili izlenecek yol ve haritanın belirlenmesi ve bu çerçevede elçiliklere resmi yazının yazılması sürecinin başlatılması konusunu ele aldık. Küresel Çözüm Platformu’nun çerçeve protokolü ve manifestosunun yazılması, bu çerçevede web sitesinin tasarlanmasından sonra hemen yayına alınması kararlaştırdık. Atalarımız bir elin nesi var, iki elin sesi var” demişler… Güçlü birliktelikler, birbirine omuz veren insanların el ele vermesiyle kurulur. Küresel Çözüm Platformu, işte bu güçlü birliktelik, güçlü el birliğinin hayata geçirilmesi fikriyle ortaya çıkmıştır.
Türkiye merkezli Küresel Çözüm Platformu, özünde dünyadaki tüm Türklerin el ele verip, ortak enerji ve sinerji üretebileceği bir güçlü birliktelik amacını taşımaktadır. . Biliyoruz ki, dünyanın neresinde yaşıyorsa yaşasın vatandaşlarımız o ülkenin sosyal, demografik, siyasal, sosyo-kültürel ve ekonomik açmazlarıyla ilgili sorunlarla boğuşmaktalar. Bütün bu sorunlar o ülkenin kendi şartlarından kaynaklandığı için o ülkenin şartları içinde çözümlenmesi zor sorunlar. Bu sorunlara Türkiye’mizden uzanacak güçlü bir el olması, güçlü çözüm yolları oluşturulması gerekiyor.
Küresel Çözüm Platformu, işte sadece derneklerin bir araya geleceği bir platform değildir. Küresel Çözüm Platformu, dünya üzerinde yaşayan her vatandaşımızın kendisine özel sorunlarına, aidiyet duyguları için üye oldukları derneklerin de kendilerine has projeksiyonlarına yön vermek için kurulmuştur. Bu platformu sadece ekonomik bir platform olarak değerlendirmiyoruz. Bu platformu sadece derneklerin bir netvork altında toparlanması fikri olarak da değerlendirmiyoruz. Küresel Çözüm Platformu, ismini hak eden şekilde Türkiye’den dünyayı kuşatan, yerelden evrensele uzanan karmaşık her türlü problemin çözümünü sağlayacak, her türlü dezavantajı ortadan kaldıracak bir platform olacaktır.
Platformumuzun bir çok ayağı, bir çok projesi, bir çok projeksiyonu olacaktır. Bu projeler ve projeksiyonlar, derneklerimizin bir araya geleceği çatı altındaki kültürel kaynaşmalardan, iş ve ticaret bağlantılarından ve iş forumlarından, iş fuarlarından ortaya çıkacak enerjiyi-sinerjiyi ülkemiz adına da önemli bir katma değere dönüştürecek zincirler olarak karşımıza çıkacaktır. Bu katma değer ülkemize dolaylı-dolaysız yatırımların önünün açılmasını sağlayacak ve üretim, istihdam, ihracat olarak yatırıma dönüşecektir. Haydi bu büyük kucaklaşmaya kollarımızı açmaya… Haydi bu kucaklaşmaya omuz vermeye…