Ertuğrul Gazi Gürhan

Siyaset üstü çaresizlik

Ertuğrul Gazi Gürhan

Mesele aslında çok basit, bütün ümitlerini siyasi parti figüranlarına adamış insanların, gözle görülmeyen bir virüsün çaresizliği ile siyasetin aslında zerre kadar önemli olmadığını ve hiç bir siyasi sistemin sağlıklı olmadığını anlamış bulunmaktayız.

Falanca parti giderse ülkeler biter, filanca parti gelirse vatan elden gider... Korkmayın beyler, hiçbir şey değişmez, göklerden gelen bir karar yok ise eğer..

Herkes bir panik havası içerisinde, ölümün bir sonbahar ağacı gibi yaprak yaprak uçuştuğu dünyada, insanların doyumsuzluklarının hala iğrenç bir şekilde devam etmesi ve kendisinden başka kimse bu dünyanda yaşamıyormuş gibi hareket etmesi, gerçekten akıl alır gibi değil...

Tüm dünyada herkes ölse siz yaşarsanız ne olacak?
Ne gibi bir kazanım sağlayacaksınız?

Bırakın artık bu saçma sapan yaşam hayallerinizi, unutmayın birlikte oldukça varız, Biz beraberken çok güzeliz.

Bu hengameden sonra dilerim insanlar siyasi yorumlarına ara verir, birbirlerini nezaket dışı söylemler ile kırmaz ve ben falancayı tutarım diyerek, kendisine şu günde zerre faydası olmayan falanca nın adı ile komşusunu, akrabasını, esnafını kırmaz.

Bu gidiş bizlere hayırlara vesile olsun ve artık her zamankinden daha fazla birbirimize ihtiyacımız olduğunu hatırlayalım.

Bu mesele siyasilerin çözeceğiz bir mesele olmadığı gibi tüm siyasiler de zerre hükmü olmayan kişilerdir.

Bir partinin genel başkanı diye ayakta saatlerce beklediğiniz adamlar yerine, koca dünyanın sahibi diye secdelerde alın çürütseydik ve birbirimizin haklarını, din istismarı ile gasp etmeden, çalmadan çırpmadan korusaydık ne bu virüs gelebilirdi ne insanlar ölebilirdi...

Hepinizin yeni dünya düzeni kurmak isteyenlerin oyunlarına alet olmaması ümidi ile daha sağlıklı ve güneşli bir sabaha kardeşçe uyanmış ve bütün siyasi otoriteleri terk etmiş bir günde buluşmak ümidi sarıyor dört yanımı...

İşte öyle güzel bir sabahta doyasıya sarılmak gerek birbirimize ve acılarımızı kederlerimizi paylaşmak gerek, dışlamadan kimseyi insan saymak gerek herkesi... Var mısınız?

Siyaseti ve siyasi görüşleri bırakmaya...

Yazarın Diğer Yazıları