Ertuğrul Gazi Gürhan

En Büyük Sorun…!

Ertuğrul Gazi Gürhan

Aslında ülke gündeminde o kadar çok konu var ki, temel gündem nedir?

Nereye bakılmalıdır?

Siyaset, sanat,ekonomi,spor ve daha bir çok konu ülke gündeminde her geçen gün farklı boyutlarıyla gözlerimizin önüne geliyor. Ancak görmediğimiz ve benim özellikle yazmaya başladığım ilk günden son güne kadar mücadele vermeye çalışacağım çok önemli bir sorun var!

MADDE BAĞIMLILIĞI TERÖRDEN DAHA TEHLİKELİDİR.

Evet! Ülkemizde 2016 yılı toplam şehit sayısı 723, 2017 yılında ise bu sayı 270 tir. Bu verileri neden yazdım.  Aynı zamanda Türkiye de 2016 yılında tamı tamına 81.222 MADDE BAĞIMLILIĞI olayı kayıtlara geçmiştir. Ülkemizde her 10 kişiden birinin kronik sorunu olan bu illet, Büyük Sevdamız, Kayısı Diyarımız, Battalgazi Torunlarının yiğitlik destanlarına konu olmuş, 2 Cumhurbaşkanı çıkarmış Malatyamızın son on yılda madde bağımlılığında 25 kat artış olduğunu biliyor musunuz?

Gençlerimizin, geleceklerimizin, cadde, park, kamu alanlarında, okul köşelerinde nasıl zehirlendiğinin farkında mısınız?

Bu çöküşe hep beraber dur demeliyiz. Yanlızca bir kolluk kuvveti ile aşamayız. Hepimiz bu taşın altına elimizi koyup öncelikle bu illeti bu memleketten silmeli, bunun yolunu aramalıyız.

Toplumun bilinçlendirilmesi için sadece konferanslar paneller yetmez. En büyük sorunun bu olduğu ve madde bağımlılığı ile alakalı artık gerçekten,aile içi şiddet, terör, çocuğa cinsel istismar gibi toplumun vicdanında ve prensiplerinde derin yaralar açan suçların temel kaynağı olduğunu ve asıl parmak basılması gerek konunun MADDE BAĞIMLILIĞI olduğu alenen ortadadır.

Bununla alakalı olarak hergün cezalalar arttırılıyor fakat bunlar yetersiz kalıyor. Adını sanını bilmediğimiz hergün yeni bir madde ile gençler daha fazla çukurun dibine itiliyor. Aileler mahvoluyor, yuvalar dağılıyor.

Gençlerimizin boşluklarını dolduracakları alanlar daha fazla olmadıkça, boşlukta olan her genç bu illete bulaşmak için yeni bir aday sayılıyor. Bu yüzden her köşe başında bulunan çay ocakları ve kahveler değil de, her köşe başında gençlik merkezleri ve spor klüpleri çoğaltılmalı.

Bu merkezlerle alakalı teşvikler, destekler arttırılmalı, MEB ve Diğer Kurumlarla ortak çalışmalar yapılarak klüplerle insanların daha yakından tanışması sağlanmalı.

Unutmayın Madde Bağımlılığından arındırılmış bir Malatya sorunlarının %80 inini aşmış bir Malatya olacaktır. Madde Bağımlılığından kurtulan Türkiye %80 i suçtan arındırılmış ülke olacaktır.

Şimdi bırakalım seçim kavgasını, ayrı bir yerde tutalım anlık siyasi manevralarımızı, asıl konu ve temel konu olarak gündemimiz bu olsun!

Ülkemizi bağımlılığın esaretinde her geçen gün daha zifiri karanlık olması hiç birimizin hayrına değildir. Aydınlık müreffeh, Ay Yıldızlı Bayrağın altında daha yaşanabilir bir Türkiye isteyeceksek öncelikle, Arındırılmış, Spora ve Sanata sevdalı bir gençlik yetiştirmeliyiz.

O yüzden haydi sende katıl bize, ‘’Damarlarında ki asil kanı kirletme’’

Sende yanımızda ol, gençliği maddeye kurban etme.

 

Ertuğrul Gazi GÜRHAN

Yazarın Diğer Yazıları