Cemal HANİLÇİ

Bazı İnsanlar

Cemal HANİLÇİ

Sevgili okurlarım;
Malatyacadde’deki ÖNCE İNSAN olan ilk yazımdan sonra ikincisi olan, BAZI İNSANLAR köşe yazımı siz   
değerli okuyucularımın yüreklerine sunuyorum, severek okumanız dileklerimle.
              Her insanın yaratılış farklılığı vardır, bu insanlar içerisinde yürekleri çelik gibi  olanlar vardır, bu 
insanlar çok farklı kişiliklere sahiptir, herkes yüreği çelikten  ve kişiliği tam oturmuş  olan bu  insanları anlayamaz, onlar her gönüle girerler ama onların gönülleri zırhtan duvarlar vardır, bu zırhları seçilmiş olan kişilerle paylaşırlar.
Bazı insanları kontrol edemezsiniz, asi bir küheylana nasıl ki gem vuramazsınız, bu
kişilere de gem vuramazsınız isyan yürekli kişilerdir bunlar, bir kalıba sığmazlar, asi bir küheylan gibidir yürekleri, haksızlığa adaletsizliğe kötülüğe karşı tek başlarına da olsa karşı dururlar her zaman.
Bazı insanları kontrol edemezsiniz, her zaman yüreklerinde adaletten hassas bir terazi vardır, asidirler  
isyankarlardır, tek başlarını bir ordu gibidirler, yalın kılıç dalarlar haksızlığa karşı, kimsenin engeline takılmazlar.
        Bazı insanlar aldatmazlar, ihanet etmezler, arkanızdan konuşmazlar, doğru inandığı şeyleri yüzünüze yüzünüze söylerler, sizin tepkinize sizin vereceğiniz tepkiye göre davranış sergilemezler.
        Bazı insanlar yumuşak yüreklidir, yürekleri kağıt gibidir, çabuk kırılırlar çabuk dağılırlar, nasıl ki kağıt suya düşünce ses çıkartmadan dağılır bu kişilerin de yürekleri aynen böyledir suya düşen kağıt gibi sessiz sedasız dağılırlar, siz bunu göremezsiniz anlayamazsınız.
        Bazı insanların gönlü hak’tın sırrı gibidir, kırmaya kırılmaya gelmez, kırana da kırılana da zarar verir, hassas bir terazi gibidir, her şeyi hakkıyla tartar ona göre karar verirler o sebeple haksızlığı asla kabullenmezler, hayatlarında haksızlığa karşı durmak için her daim bir mekanizma vardır.
        Bazı insanlar, dağların tepelerindeki kayalar gibi sapasağlam dururken eteklerinde bir çok şeyi barındırır ve korurlar, onlara ulaşmak da onların yanında da durmak zordur. Bu insanların içi de dışı da tunç gibi sapasağlamdır.
        Bazı insanlara ulaşamazsınız, sırlıdırlar, gizemlidirler, onların yüreklerinde yol yoktur, ancak onlar istediğinde size ulaşırlar.
        Bazı insanlar yüksek sesle müzik dinlemezler, dinlediği müzikleri sessiz dinlerler, içindeki yangınları da içindeki viraneleri de ortaya dökmezler, çok fazla konuşmazlar dinlemeyi tercih ederler, bu insanları ele veren tek şey dinlediği müzikler ve içtikleri çaylardır.
        Bu insanlar duygu yüklü yürekler taşırlar, bu insanlar herkese güvenemezler, güveneceği kişileri kendileri seçerler, bu insanlar kendilerini anlatmazlar, kendilerini yaşarlar, içleri de dışları da birdir. 
        Bazı insanlar başkalarının kusurlarını görmezler, kusurlarına bakarak ders alır hayatlarını ona göre çizerler, her olaya her konuya müdahil olmazlar, her söze cevap vermezler bazen bir bakışları bazen bir duruşları size en güzel cevap olur.
        Bazı insanlar tuttuğu eli bir daha bırakmazlar siz bırakmadığınız sürece sımsıkı sarılırlar elinize, neye mal olursa olsun size siper olurlar zarar gelmemesi için.
        Bazı insanlar kahkahalarla gülmezler, yüzlerinde derin bir tebessüm oluşur sevindiklerini de üzüldüklerini de yüzlerinde açan o sıcacık tebessümden anlarsınız, hayatlarında ne kadar derin bir iz olduğunu da tebessümünden anlarsınız.
        Eğer kendinize dost, arkadaş ve yaren seçecekseniz bu insanları bulun, çünkü bu insanlardan kimseye zarar gelmez, bu insanlardan size her şey olur gözünüz olur, kulağınız olur, eliniz olur, ayağınız olur, sizin gözünüzdür kötü yerleri görmezler kulağınızdır size kem söz getirmezler, eliniz olur size kötü bir şey gelmesine müsaade etmezler, ayağınızdır sizi kötü yerlere götürmezler.
        Siz, siz olun bu kişileri bulun ve bu kişileri hayatınıza bir şekilde alın, onlara arkadaş olun kardeş olun dost olun yaren olun.
        Kısacası dostlar bu kişilere ulaşmak istiyorsak, İNSAN olalım…………….
29/03/2022
 

Yorumlar 2
ORHAN BOZAN 04 Nisan 2022 17:39

Tebrikler tam da dediğin gibi yüreğine kalemine sağlık..

Tevfik Dilek 04 Nisan 2022 16:06

Yüreğine kalemine sağlık doğru diyorsun

Yazarın Diğer Yazıları