Burak Dönmez

Yeni Sezon – Üçüncü Maçlar - Özlenen Heyecan

Burak Dönmez

Malum Coronavirüs sebebi ile yaklaşık 18 aydır sportif müsabakalar yapılamıyordu.
Çok şükür iki haftadır hasret bitti. 2021-2022 Futbol sezonu Malatya Amatör küme geçen hafta oynanan U-18 maçları ile başladı.
Her şeyden önce hem biz hem seyirciler hem de gençler çok özlemiş futbolu. İnşallah tüm sezon tüm takımlar için kazasız belasız sakatlıksız bir sezon olur.
Türkiye Futbol Federasyonunun bu sene Coronavirüs sebebi ile uyguladığı yeni bir uygulama var. 
Her maçtan 48 saat önce aşısı olmayan tüm takım sporculara PCR testi şartı var. Bazı oyuncuların testi pozitif çıkmış. Sporcu kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.
Birde; U-18 Ligi'nde müsabakalarda 2004, 2005 ve 2006 doğumlular oynayabilir. 2003 doğumlu en fazla 5 futbolcu eseme listesine yazılabilir ve oynatılabilir. 2007 ve daha küçük doğumlular oynayamaz. Müsabakalar da 5 oyuncu değişiklik hakkı var. 
Genel olarak bakıldığında gençlerde fiziksel ve tecrübe eksikliği göze çarpıyor oda uzun zamandır müsabakaların oynanmadığında olumsuz yansıyor sahaya. Ama bazı kulüpler dikkat çekiyor planlı bir antrenman programı olan takımlar zaten farklarını yansıtıyor. 
Müsabakalar ilk hafta güzel giden hava koşulları bu hafta yağışlı havada oynandı güzel tesisler ile yani futbol seyretme adına her şey güzel gidiyor seyircilerde tribünde yerlerini alıyorlar veliler çocuklarını gelip izliyorlar amatör müsabakalar özlenmiş belli oluyor. U-18 ligi üçüncü hafta oynanan maçların sonunda  A Grubunda Darende ve Konakspor'un bu lig'de birincilik için yarışacağa benziyor..Demirspor ise kurmuş olduğu takım ile liderliğe oynayacak güçte olduğunu belirtmek isterim..
B Grubunda M.Yeşilyurt Belediye Spor ve Kale G.Birliği Spor rekabeti gözükmekte.Favori olarak bu iki takım sezon sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceğe benziyor. 
C Grubu ise heyecanlı müsabakalara devam edildi. Bu grupta Eski Malatya Gençlik ve Anadolu Selçuklu takımları ilk 3 haftada güçlerini grupta göstermiş durumda. 3 maçta 3 galibiyet alan Eski Malatya Gençlik bu serisini sezon sonuna kadar sürdürecektir.
 

Yazarın Diğer Yazıları