Burak Dönmez

Hikmet Alkan Hoca..!

Burak Dönmez

Malatya sporun ve Malatya'mızın değerlerinden biri Hikmet Alkan.
Zorlu şartlarda imkânsızlıklar içersinde gençlere uzun zamanlar hizmet etmiş ,ağabeylik yeri gelmiş babalık yapmış efsane. Belki kimisine göre vizyonu olmayan biriydi. Ama özellikle maddi anlamda alt gelirli kişilerin çocuklarını elinden tutmuş ve onlara ufuklarını genişletmiş bir kişi. Gençlere hayatları boyunca hırslı azimli olmayı hiçbir zaman pes etmeyeceklerini mücadeleci ruhlu ve başarılı olmayı öğretmiş hiçbir zaman yenilgiyi kendisi ve yetiştirdiği kişilere kabul ettirmez. 
Müsabakalarda kendisine özgü tavırları heyecanı tepkileri her zaman örnek dikkat çekmiştir. Tribünleri ona bağlayan bir özelliği vardı oda hırsıydı. Futbolun dışında karakteri ve yardımseverliği ile gönüllere taht kuran bir ekoldür. Antrenörlüğüm boyunca hayatımda örnek aldığım renkli kişilerden birisidir. Gençlere spordan daha çok okumayı meslek edindirme kurslarına gitme kendilerini devamlı geliştirme yürekli olmalarına söyler. Gençlerin anne ve babalarının yapmadığını yapıp kendisi ellerinden tutup gençleri kendilerinin geliştirmeleri için meslek edindirme kurslarına götürürdü. 
Amatör sporunda hiçbir destek olmadan ayakta duran ve gençlere yardımcı olan çınardır. Bir bireyi geliştirmek yol göstermek öğretmek ve onlara örnek olsun diye ilk başta kendisinin uygulaması gerektiğini savunan hikmet hoca gençlere örnek olsun diye emekli olduktan sonra 3 üniversiteden mezun olup ve şuan dada yüksek lisans yapmaktadır ve devamlı kişisel gelişim kurslarına katılmaktadır. Hayatı boyunca temiz yüreği ile gençlere örnek olan Hikmet hocamıza rabbim hayırlı sağlıklı ömürler versin inşallah…
 

Yorumlar 1
Murat İlgen 18 Ekim 2021 09:32

Burak hocamın kalemine sağlık

Yazarın Diğer Yazıları