Bünyamin Karaçorlu

Üç Maç Peryodu

Bünyamin Karaçorlu

Puan kaybıyla kapattığımız 21. haftada bir beraberlik daha aldık, bir puan yenilmekten iyidir. Kasımpaşa’nın işini ilk yarı bitirebilirdik.  3 haftadır takım, giderek düşen performans hastalığına yakalandı, iyi başlıyoruz kötü bitiriyoruz. Bunun sebebi erken tutan performansın düşüşe geçmesi mi? Yoksa taktiksel takım oyununun çöküşümü?

            Aslında rakipler bizim taktiği çözdü gibi, topu önde tutarak ofanstaki baskımızı bu maçta oynayamadık, orta alanda 4’lü baskı kurarak rakibin oyun kurmasını engelleyen sistem kartlardan ve sakatlıktan dolayı yapamıyoruz. 4-2-3-1 sistemi bozulmamalı ve takımda değişimlere dikkat edilmeli. Kısacası bu sebepleri teknik heyet çözmeli.

            İlk onbir kadar yedek kulübesi de çok önemli. Yapılan değişiklikler Gilberto hariç yerinde değişiklik değildi. Rakipten top çalan, savunmadan dönen topları toplayan Azubuke ve fena oynamayan Pereria oyundan niye çıkar anlam veremiyorum. İkinci yarıda biraz kımıldasada Eren oyuna katkı sunamadı. Forvet arkası oynayan ve toplara iyi vuran Aytaç şut atmalı, bunun için  Dening veya forvet oynayan kişi duvar olup  top indirmeli böylece şut oranını yükseltmiş oluruz. 

            Kırmızı kart cezalısı Chabeke’in yerine oynayan Seth fena değildi. Fakat rakibin golünü atan Trezguet, Seth veya Cissokho tarafında değişken oynadığı zamanlarda bu oyuncularımız çıkamadı hücuma destek veremedi. Savunmamız gol hariç bariz hatalar yapmadı.

            Zaman zaman bireysel çok iyiyiz fakat kolektif futbola bunu yansıtamadık ve rakibe geniş alanlar bıraktık. Savunmadan oyun kurarak çıkarken hatalı pas oranımız fazla olduğu için hakimiyetimiz azaldı.

            Yeni forvet Gilberto 45 dakika seyrettik, sağa sola yaptığı hamleler, adam eksiltmeleri, pas yüzdeleri iyiye işaretti, farklı bir yapısı var. Ceza alanı içinde de görmek lazım, iyi olasını temenni ediyorum, acil ihtiyacımız var.

            Hakem Mustafa Öğretmenoğlu için sadece iyi niyetli ve kuralına uygun bir maç yönetmediğini düşünüyorum.

            Fenerbahçe maçına kadar önümüzde Bursa, Karabük ve Konya gibi rakiplerimiz var bu üç önemli karşılaşmadan en az 5 puan çıkartmalıyız. Bu viraj bittiğinde üst sıralardaki takımlarla daha zorlu bir viraja gireceğiz. Bu maçlar çok önemli gardımızı almalıyız.

Yazarın Diğer Yazıları