Yanlışlarınızı, Doğrularınızdan Daha Büyük Bir Coşkuyla Savunmanız Ne Garip….

Orduzuspor Kulüp Başkanı İsmet BİRATL

Biz her şeyin maç içinde bittiğini zannettik. Birkaç sorumsuzun yaptığı orada kalacak. Kulüpler bu sorumsuzlara gerekli cezaları verecek, kulüpler ve beldeler karşı karşıya gelmeyecekti. *Susalım unutalım diyoruz ancak baktık ki; Takımımızı, yönetimimizi ve beni zan altında bırakacak açıklamalar, bizi hedef göstermeler devam etmekte…
*İnstagramda ve facebookta; Maç içerisinde meydana gelen olaylar ile ilgili çekilen videolar kesilerek lehlerine olan bölümler yayınlanınca; Arapgirliler ve Arapgirsporlu taraftarlar basın yoluyla kulübümüze, takım oyuncularımıza ve yöneticilerimize ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerde bulunmuştur. (Avukat arkadaşlarımız bize hakaret ve küfür edenler ile ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısına suç duyurusunda bulunacak)
*Ben Arapgirspor Kulüp Başkanını tanımam, bu yıl sezonun ilk maçını yapmak üzere Arapgir’e gittik. Maç başlamadan önce kulüp başkanı, yönetici ve antrenörleriyle görüştüm. Kendilerine başarılar diledim. Başkan ile toplamda belki 5 dk. konuştum. Maçtan önce Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu adına Başkan Yardımcısı olarak çiçek takdiminde bulundum. Maç 1-0 Arapgirsporun galibiyeti ile sona erdi. Başımızı eğdik, kendilerini tebrik ettik. Antrenörleri benim eski futbolcum olması hasebiyle, başkanım Millet Hanı’nda yemek yiyeceğiz, birlikte yiyelim deyince (daha önceki tecrübeme dayanarak istemediğimizi belirttim ) yine de yöneticilerime danışınca sıkıntı olmayacağını, Millet Hanı’ nda bu vesile ile sporcularımızın da görebileceklerini söyleyerek beni ikna ettiler ve yemeğimizi çok kısa bir süre içerinde yiyerek başkan ve yöneticileri ile vedalaşarak, yola çıktık…Kulüp Başkanlarını ben ilk defa bu vesileyle gördüm. Ayrıca ben onu, o beni tanımaz, telefon numarası da ben de kayıtlı değil ayrıca…
*Arapgir’de oynadığımız bu maçta sporcularım kimsenin boğazını sıkmadı ve kırmızı kart görmedi, yöneticilerimiz hiç kimseye küfür ve hakaret etmedi, kimseye saldırmadı, iyi oynadık ancak mağlup olduk. dedik, hakemlere parmak sallayarak “seni bitireceğim, sana hakemlik yaptırmayacağım” da demedik.
*Gelgelelim ikinci maçımıza; Maçın oynanacağı saha önce Yeşiltepe Stadı, sonra Konak Stadı denildi. Maçın ertesi günü kar yağınca, saha karla kaplı olduğundan BTC Yeni Malatyasporun alt yapısına tahsis edilen Orduzu Pınarbaşı Stadına alındığı tarafımıza bildirilince; Bizim için fark etmez diyerek kabul ettik” Ayrıca bu saha kendi iç sahamız değil…Bizim maçlarımız Yeşiltepe Stadında oynanmaktadır.
*Maç başladı. İlk yarı 2-0 mağlubuz… Arapgirspor futbolcuları ve bizim futbolcular çok sert oynuyorlar, hakem sarı kartlarını göstermeye ve uyarmaya başladı. Yedek Kulübesinin bulunduğu çizgi yan hakemi, onların yedek kulübesine bakarak orta hakemi yanına çağırdı ve uyarıda bulundu bunun üzerine orta hakem yedek kulübesinde bulunan kendisini yedek oyuncu yazdıran muhtemelen antrenör olarak görev yapan A.A.ya kırmızı kart gösterdi. Kırmızı kart gördükten sonra yedek kulübemizin önünden geçerken “bunlara 3-5 tane daha atın ki! bunların sesini kesesiniz” diyerek sporcularımızı kışkırtmıştır. (Bu kırmızı kart gören şahıs, maç boyunca sahanın dışına çıkmadı. Soyunma odasının önünde bekledi ve maçın bitimi ile hakeme hakaret edip saldırıncaya kadar. (Görüntüleri mevcut)
*2.Yarı başladı; Bize attığı iki gol için tebrik ettiğim ve daha önceden de tanıdığım Alperen ile kalecimiz Talip bir pozisyonda çarpıştılar ve tecrübeli kalecimiz belinden sakatlandı. Sağlıkçı ambulans çağırdı. Ambulans geldi ve yaklaşık 15 dakika sonra maç tekrar başladı. Saha içerisinde Arapgirsporlu birkaç futbolcu “ hadi gol atın, bunlara deney yapalım” diyerek futbolcularımızı kışkırtmışlardır. Maçın 80.dakikasında oyuna giren 5 numaralı futbolcuları 2 dakika sonra 17 yaşındaki genç futbolcumuz Salih’in kendisine faul yapmasına sinirlenerek üzerine yürümüş ve boğazını sıkarak yere fırlatmış, (kesip kesip yayınladıkları videoda bu pozisyonu muhtemelen silinmiş ayrıca bizim futbolcumuz da küfür etmemiştir)) hakem kırmızı kartı gösterince diğer futbolcular ile birlikte taşkınlık yaparak yerdeki Salih’in üzerine ve hakemin üzerine yürümüşler ve yerdeki bu sporcumuzun ayağına kasıtlı basmışlardır. Yedek kulübesinde bulunan ikinci kaptanımız M.D’ da olayın olduğu yere doğru koşmuş, hakem tarafından kırmızı kart gösterilmiş, araya giren diğer futbolcu ve polislerin araya girmesi ile saha dışına çıkartılmış, bu arada bizim ve rakip oyuncuların tartıştığını gören yedek kulübesindeki Kulüp Müdürümüz İ.M.sahaya girerek araya girmiş ancak tartışma Arapgirspor yedek kulübesindeki futbolcuların İ.M’yi darp etmesi ile devam etmiş, (İ.M.ye hastanede 4 gün iş göremez raporu verildi) ve olayın daha da büyümesine ve saha içinin karışmasına neden olmuşlar, soyunma odasına doğru koşan 5 numaralı futbolcu ile sporcularımız arasında sözlü tartışma devam etmiş, soyunma odalarının önünde ayağı kayan 5 numaralı futbolcu talihsiz bir şekilde bacağını kapıya çarpmış ve yaralanmış, araya girenler tarafından olaya karışanlar sakinleştirilmiş ve maça tekrar başlanılmış;
*Uzatmaya gidilmiş, 90. Dakikada 35-40 metreden ilk gölümüzü, 91.dakikada ise 17 yaşındaki Salih iki kişiye geçerek gol pasını vermiş ve diğer futbolcumuz gölü atarak maç 2-2 olmuş, Arapgirspor yedek kulübesi, yöneticileri, yardımcı hocaları bir süre sonra maçın hakeminin üzerine yürüyerek müdahale etmiş, küfür ve hakaretlerin bini bin para…….(Arapgirspor başkanı çıkmış Atatürk’ün sözü olan “Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim”) diyor. Maçın bu hakaretlerden ve müdahalelerden sonra tatil edilmesi gerekirdi) (Görüntülerde mevcut)
*Benim Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkan yardımcısı olmamın bu yenilen iki golle ne alakası var. Şaibe bunun neresinde. Ne demek şaibe. Bu nasıl bir sorumsuzca açıklama. Herkes önce aynaya baksın, ondan sonra konuşsun. Kimse masumum demesin…
*1984 yılında kurulan spor kulübümüzün geçmişi başarılarla dolu… Futbol, Voleybol ve Hentbolda Malatya’mızı uzun süre Türkiye şampiyonalarında temsil etmiş bir kulübüz. Belde takımlarının birer birer kapandığı bu dönemlerde kulübümüz dimdik ayaktadır. Başarılarımız kimse tarafından gölgelenemez. Fair Play den ödün vermeyeceğiz. Hata yapan yönetici ve sporcularımıza da gerekli cezaları vermekteyiz.
*Beldemizin bu gençleri 12-13 yaşında kulübümüze gelmektedir. 18-19 yaşına kadar futbol, voleybol oynamaktadırlar. Amacımız gençlerimize bu geçiş döneminde yardım etmektir. *Biz alt yapı takımıyız. Bu seneki TFF Bilgilerinde takım kadromuza bakılabilir. Transfer yapacak maddi gücümüz, bizi kampa götürecek kimsemiz yok. Bu yıl toplamda U-19, önümüzdeki ay başlayacak olan U-17 ve A takımı için harcadığımız para sadece 6 bin lira, bizim öyle fazla harcayacak paramız da yok.
*Bu işi amatör olarak yapmaktayız. Ancak her yıl 1-2 futbolcumuzu üst liglere vermekteyiz. Bizim takımımızda birlik beraberlik olur. Beldemizi en iyi şekilde temsil etmekteyiz. Başımızda Malatya’nın en iyi antrenörlerinden biri benim de hocam olan Suat YAĞIZ var. Biz bir aileyiz.
*Malatya’da futbolcu yetişmediğinden bahsedilmiş, bir amatör takıma bir sezon içerinde yaklaşık 35 futbolcu transfer edersen (Hangi takımlardan transfer edildiğine bakılsın, bu konu ile ilgili şimdilik bu kadar söylüyorum) alt yapıya yeterli desteği vermez isen futbolcu yetişmez tabi ki..
*Amatör bir spor kulübünün maddi olanakları var ise sporcularına para veriyorsa ve sporcuları profesyonel takımlarda oynamış ya da profesyonel takımların alt liglerinde oynamış ise bu takım artık yarı profesyoneldir. Bu sebeple bu takımın başında amatör yöneticiler olmamalı diye düşünüyorum. Ayrıca Orduzusporun kuruluşundan bu tarihine kadar birçok profesyonel futbolcu çıkmıştır.

*Başkan telefonlara çıkmadığımı belirtiyor. Telefon numarası ben de kayıtlı değil, eğer Arapgirspor başkanı olduğunu bilsem kesinlikle telefonuna bakardım. Ya da bir mesaj da yollayabilirdi…
*Benim maçtan sonra Arapgispor Başkanını neden aramadığıma gelince; Maç bitti. Kulüp Binamıza gittik. İnstagramda Arapgirsporun kamuya açıklaması, kesip kesip gönderdikleri maç videoları, bunları izleyen taraftarlar ve Arapgirlerin hakaretlerini görünce nasıl arayasın. Sıcağı sıcağına arayıp ne diyeyim;
*Başkanın bence bu işlerde yeni olduğunu, zamanla tecrübe sahibi olacağını, bana da hak vereceğine eminim. Yaklaşık 10 yöneticiyi yanına alıp, Vuslat TV’de basın açıklaması yaparak, kendi lehinize olan şeyleri söyleyip, vatandaşlarımızı yanıltmak hoş değil bence, iki güzide ilçe ve belde karşı karşıya getirilmemeli, buna dikkat edilmeli, VUSLAT TV’DE BUNU NASIL YAPTI ANLAYAMADIK. HAYIRLISI OLUR İNŞALLAH!
*Orduzu’da en az Arapgir kadar güzel bir beldedir. Orduzu’nun insanları merttir, 2019 yılında Malatya’yı Türkiye Şampiyonasında temsil eden altyapımızda yetişen bu pırlanta gibi, gözlerinden öptüğüm futbolcuları kimse zan altında bırakamaz. Hatası olanlar ile ilgili işlemlerimiz devam etmektedir.
Her yıl altyapılarımızdan yetişerek A takımda oynayan Orduzunun bu genç ve kara çocukları beldemizi temsil etmeye ve futbolda mücadelelerine devam edecektir. Arapgirspora gönülden başarılar diliyorum. (Orduzuspor Kulüp Yönetimi adına Orduzuspor Kulüp Başkanı İsmet BİRATLI)

Bakmadan Geçme