Villa Satın Almak İsteyenler için Önemli Bilgiler

Villa Satın Almak İsteyenler için Önemli Bilgiler

 

Villa Satın Almak İsteyenler için Önemli Bilgiler

 

Villalar genellikle yazlık bölgelerde ya da kentin dışına doğru inşa edilen yapılardır. İki ya da üç katlı olarak inşa edilen bu yapılarda, bahçe ve havuz detayı bulunuyor. Belirlenen tasarıma göre farklı şekillerde inşa edilen bu yapılar, denize yakın olma özellikleri sebebiyle genellikle yazlıkçılar tarafından tercih edilir. 

 

Villa Nedir?

Villalar yeşil alanların bol olması, geniş bahçeye sahip olması, havuz ve balkon gibi detaylarının bulunması yönüyle herkesin hayallerini süslemeyi başarır. Tasarımında kubbe ve kulelerin de bulunabildiği villalar, oldukça ihtişamlı yapılardır. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte inşaat sektöründe de oldukça büyük değişiklikler söz konusu olmuştur. Kısa sürede konutların inşa edilmesi ve sahibine teslim edilmesi en önemli avantajların başında gelir. Villa tarzındaki konutlarda, günümüzde oldukça fazla inşa edilen yapılardır. Lüks konutlar olarak da tanımlanabilen villalar, herkesin hayal ettiği tasarımda hazırlanabiliyor. Kalabalıktan ve çok katlı daire sisteminden uzaklaşmak için harika bir alternatif olan bu yapılar, sunduğu konfor sayesinde de tercih sebebi olmayı hak ediyor. Bu nedenle de, her geçen gün satılık villa arayanların sayısının arttığı görülür. Talebin artmasıyla birlikte, birçok yerde çeşitli tasarımda ve fiyat aralığında villalar inşa edilmiştir.

 

Lüks Satılık Villa Özellikleri

Villaları diğer konut seçeneklerinden ayıran en önemli özelliği lüks ve konforlu olmasıdır. Satılık villa arayanların dikkat etmeleri gereken belli detaylar vardır. Villanın sahip olduğu özellikler, villa arayışında olanlar için oldukça önemlidir. İhtişamıyla büyüleyen satılık villa  arayanlar, şu özellikleri göz önünde bulundurmalıdır;
- Satın alınacak olan villanın ihtişamıyla göz kamaştırması isteniyorsa, yaklaşık olarak beş yüz metrekarelik villalar tercih edilmelidir.
- Bu metrekare baz alınarak tercih edilen villanın en önemli detaylarından birisi salonudur. Salonun yaklaşık olarak yüz metrekarelik bir büyüklüğe sahip olmasına dikkat edilmelidir. Salonun büyüklüğü ve şık tasarımı evin daha aydınlık gözükmesi için oldukça önemlidir.

- Salon, bahçe ve havuzun bulunduğu konumda yer almalıdır.

- Aydınlık ve ihtişamlı bir salon için de, tavanın yüksek olması ve salonun en ideal yerinde bir şömine bulunması gerekir.

- Mutfağın büyük ve aydınlık olmasına özen gösterilmelidir. Bahçe katında bulunması da büyük avantajdır. Mutfağın yaklaşık olarak 55-60 metrekare büyüklüğe sahip olması idealdir.

- Yemek odasının, mutfağın konumuna uygun bir yerde bulunması ve çok sayıda misafirin ağırlanmasına uygun olması önemli bir detaydır.

- Lüks bir villa satın almak isteyenler, yatak odası sayısını da göz önünde bulundurmalıdır. Lüks villalarda yatak odası sayısı 4 ya da 5 adet olur. Her yatak odasında eşya dolaplarının ve banyonun bulunmasına dikkat edilmelidir.

- Klima ve şöminelerin de bulunduğu villalarda, ısıtma sistemi yerden olmalıdır. Böylelikle villanın her bölgesi eşit derecede ısınacağından, villa muhafazalı olur.

- Villa büyük bir terasa ya da geniş balkonlara ve yüzme havuzuna sahip olmalıdır.

- Yaklaşık olarak 1.500 metrekarelik bir bahçeye sahip olmalı ve bahçe girişinde birden fazla araç yer alabilmelidir.
 

Villa Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Villa satın alırken dikkat edilmesi gereken belli detaylar bulunur. Öncelikle villa satın alacak kişiler konum tespiti yapmalı ve nereden villa satın almak istediklerine karar vermelidir. Villanın bulunduğu konum ve sağladığı imkânlar büyük önem taşır. Merkezi konuma sahip olan villalar, şehir merkezinden uzak olan villalara kıyasla daha çok tercih edilir. Villanın hastane, market, okul ve ulaşım seçeneklerine yakın olması büyük bir avantajı da beraberinde getirir. Villa satın alacak kişilerin, konutun sosyal ortamlara yakın olup olmadığına da dikkat etmeleri gerekir. Villa satın alırken, ruhsatlı olmasına da dikkat edilmelidir. Ruhsatı bulunmayan villalarda su, elektrik ve doğalgaz gibi konularda belli sorunlar yaşanabilmektedir. Villa satın alacak kişilerin iskân durumu, kat irtifakı ve zemin etüdü gibi detayları da göz önünde bulundurmaları gerekir.

Satın alınacak villanın metrekaresi de dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında gelir. Konut sahibinin söylediği metrekare ile brüt metrekare farkına dikkat etmek oldukça önemlidir. Bu farkın artması demek, villa fiyatının düşmesi demektir. Villa satın alacak kişiler, şehir genelindeki villa özelliklerini ve fiyatlarını araştırarak da karar verebilirler. Satın alınacak olan villanın deprem riskine karşı ne kadar dayanıklı olduğu ve malzeme kalitesinin hangi düzeyde olduğu araştırılmalıdır. Bunun yanı sıra, villanın yalıtım durumu da göz önünde bulundurulmalıdır. Satın alınan villanın konumuna bağlı olarak enerji kimlik belgesi sınıfları zorunludur. Satın alınan villanın yüksek düzeyde enerji performansı gösterebilmesi için ilgili belgeler incelenmelidir. Villa satın alma işlemini elden yapmak yerine, işlerin resmi olarak yürütülebilmesi için işlemlerin bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmesine dikkat edilmelidir.

 

 

 

Bakmadan Geçme