'Veli Ağbaba ismi Malatya'da heyecan yarattı'

CHP Malatya önceki dönem İl Başkanı Enver kiraz 31 Mart Yerel seçimleri için değerlendirmelerde bulundu

CHP Malatya önceki dönem İl Başkanı Enver kiraz 31 Mart Yerel seçimleri için değerlendirmelerde bulundu
Malatya’da seçim atmosferini değerlendiren  Enver Kiraz,’’Veli Ağbaba’nın  ismi Malatya’da heyecan yarattı’’dedi.
Kiraz,’’ şu an yerel seçimlerde son haftaya girdik, Daha önce yapılan anketler vardı bu anketlerde Veli Ağbaba Malatya’da seçimi alıyor gözüküyordu. Bu anketlerin temel sebebi de Veli Ağbaba’nın depremin ilk gününden son gününe kadar vatandaşın yanında olmasıdır. İlk ekmeği Veli Ağbaba dağıttı. Vatandaşların yakınları enkaz altındayken Veli Ağbaba  oradaydı.Bazı kişiler partisinden  yada bağımsız olarak belediye seçimlerinde çok öne çıkabiliyor. Bu seçimlerde de Veli Ağbaba partisinden de bağımsız olarak ön plana çıktı. Bütün anketlerde bu görüldü. Veli Ağbaba bunun üzerine aday oldu. Aday olur olmaz yaptığı çalışmalar ve yüksek performansı ile bütün kesimlerin Veli Ağbaba’ya yöneldiğini görüyoruz. Özellikle geçmiş dönemlerde farklı partilere oy vermiş vatandaşlar şu anda Veli Ağbaba Malatya’yı ayağa kaldırır diyor.  Veli Ağbaba’yı diğer adaylarla kıyaslamakta lazım. Bir başka partinin ön plana çıkan adayları depremde neredeydi diye Malatya’lılar adına sormak gerekir. Malatyalılarda bu soruyu soruyorlar. Depremde Veli Ağbaba bizim yanımızdaydı , bizde veli ağbabanın yanında olacağız diyorlar. Şu anda Veli Ağbaba’nın  diğer adaylar ile arayı  açmış durumda olduğunu görüyoruz. Veli Ağbaba’nın bu sinerjisi bütün Malatya’ya yansıyor. Bizim şu anda 10 ilçede adayımız var. Belki de en iddialı olduğumuz seçimlerden birisini yaşıyoruz. Hem Veli Ağbaba’nın sinerjisi hem de Battalgazi ve Yeşilyurt başda olmak üzere diğer ilçelerde de ciddi adaylarımız var. Zaten 3 ilçemizi CHP yönetiyordu. O 3 ilçeye eklenecek ilçeler olacak. Malatya merkez ilçe Yeşilyurt’da bizim bir potansiyelimiz  , tabanımız var ve ciddi oy alıyoruz. Yeni adayımız farklı bir kesimden geldi. Battalgazi’de Ali Karakuş var . Geçmişten beri bizimde arkadaşımız ve dostumuz. Oda Muhafazakar kesimden geliyor. muhafazakar kesimden gelmesi itibari ile  daha önce CHP’nin hiç oy alamadığı giremediği yerlere girebiliyor orda geniş katılımlı toplantılara yapabiliyor. Battalgazi’de Ali Karakuş bize çok katkı sunan bir arkadaşımız. Ali Karakuş bana göre bütün adayların önünde. Çalışması ve  çalışkanlığı ile emin adımlarla başkanlığa yürüyor.  AK Part’nin adayına müdahale edebilecek kişi Ali Karakuş’tur. Battalgazi’de de  oy potansiyelimiz mevcuttur. Mevcut oy potansiyelimiz ile birlikte Ali Karakuş mutlaka başarılı olacak ve 31 Mart sabahı başkan olarak göreceğiz’’dedi.
İlçelerde ve Merkezde Veli Ağbaba’ya karşı büyük teveccüh olduğunu belirten Kiraz, ‘’vatandaşlarımız ilçelerimizdeki adaylarımıza da güvenirse Malatya hakikaten çok kısa zaman içinde ayağa kalkacaktır. Veli Ağbaba gerçekten Malatya’yı seven ve her noktayı iyi bilen bir isim. 3 dönemdir milletvekili olan ve hiç durmadan çalışan Veli Ağbaba kadar milletvekilliği yapan olsa da ağbaba kadar çalışmamış hizmetleri olmamıştır. Zaman Zaman şu konu dillendiriliyor. İktidar ile yerer yönetim aynı partide olursa hizmet daha fazla gelir şeklinde. Ama bunun örnekleri var. Örneği Eskişehir , Aydın ve son zamanlarda Ankara’yı gidip görsünler. Ankara’nın temelinde Murat Karayalçın gibi sosyal demokrat projeleri uygulayan insanlar var. Eskişehir’de  Yılmaz Büyükerşen gibi insanlar var.  Kentini seversen kentine hizmet edersin . Bütçeyi de doğru kullandığın zaman hizmetin gelmeme olasılığı olmaz. Ayrıca yerel yönetimlerde emlak,su ,vs. vergilerden belli miktarda gelir sağlanıyor. Kentteki  yerel yönetimle  genel iktidar arasında çok da ilişki söz konusu değil.  Bazı projeler birlikte yapılıyor. Bizim bir çok İlçe Belediye ve Büyükşehir Belediyemiz var. Dolayısıyla Büyükşehirin imkanları ile Arapgir’de, Hekimhan’da , Arguvan’da çeşitli kültür merkezleri oluşturduk. CHP’nin Büyükşehirlerindeki  Belediyelerin gücü, Malatya’ya yansıyacak ve destekleyecektir. O güç belki de iktidarın gücünden daha fazla olacak’’ifadelerine yer verdi.
Enver Kiraz ,’’Malatya için birini seçeceğiz. Veli Ağbaba’ya heyecan bundan dolayıdır. Malatya’ya bir çağrıda bulunuyorum. İl ve ilçelerimizde Malatya sevdalısı başkanlarımız var. Malatya Milliyetçisi anlamında en önemli güç ve en önemli değerlendirmeleri  biz yapıyoruz. Tüm adaylarımız gerçekten kentini ve ilçesini seven insanlardır. Tüm Malatyalılardan da ricam kentini seven insanlara görevi tevdi etsin. Zamanında Mehmet Yaşar Çerçi’ye CHP tabanından oy verilmişti. Ülkücü kardeşlerim şimdi ah de vefa örneği sergileyerek Veli Ağbaba’ya yardımcı oluyorlar. Malatya’da şu anda emin olun Malatya İttifakı oluşmuş durumda. Malatya’da yaşayan kim varsa her kesimden önemli sayıda kişi Veli Ağbaba’nın yanında birleşmiş durumdalar. CHP lilerin dışında en çok ülkücüler Veli Ağbaba’nın yanında, Muhafazakarlar yanında.  Kimse eskisi gibi takım tutar gibi parti bayrağını sallamıyor. 14 aydır vatandaşlar 21 metrekarelik konteynerda yaşamaya çalışıyor.. 14 ay geçmiş, Malatya merkez başta olmak üzere her yer tarla olmuş durumda. Vatandaşlarımızın sosyal hayatı kalmamış. Bir an önce eski günlerimize kavuşmamız lazım. Yerinde dönüşümü destekleyen partimiz, özellikle bu konuya büyük ehemmiyet veriyor’’şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme