Vatandaş gözüyle, Cumhurbaşkanı kim olmalı?

Parti mensubu olmayan adaylar düşünülmeli

Günlerdir basın yayın organlarında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı Cumhur Başkanı adayı olarak sıkça duyulmaya başladı. 
Chp seçmeni Anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylığını her zaman destekledi çünkü,  yıllardır yenilse de bıkıp usanmadan, mücadelesini her geçen gün artan bir dozda sürdürdü.Kılıçdaroğlu,bir linç’e maruz kaldı.Patnos’da yolu kesildi.Bir çok kere tehditlere uğradı.Hakkında onlarca tazminat ve ceza davası açıldı.Yaklaşık iki yıldır olumlu siyaset yaptığını düşündüğüm Kılıçdaroğlu,6’lı masayıda bir araya getirdi. 
Şehir şehir, köy köy dolaşıp,çiftçi,esnaf,işçi,öğretmen,emekli,öğrenci, sanatkar ve sıkıntı yaşayan tüm kesimin, vatandaşın sorunlarını dinleyip, çözüm önerileri getirmeye çalışanKılıçdaroğlu,seçimin yaklaşmasından dolayı da tüm teşkilatı göreve çağırıp, halka gönderiyor.
Birkaç gün önce İyi Partili bir Milletvekili’nin’’Kılıçdaroğlu alevi,ona sünniler oy vermez’’sözleriyle bir gündem oluşdu. Hemen ardından özür diledi.  Meral Akşener’de hem Milletvekili adına ,hem kendisi ve Partisi adına Kılıçdaroğlu ve alevi vatandaşlardan özür diledi.Ama ok yaydan çıkmış,ittifakın ikinci büyük Partisinin Milletvekili bu gereksiz sözleri sarf etmişti artık.Bu söz ittifakın  diğer 4 partisi tarafındanda kınandı ama ittifak içerisinde nasıl bir etki yapar bilemeyiz.Zencilerle köpekleri aynı kefeye koyan bir zamanların Amerika’sını iki seçimde de dünya gördü.Sonuç da, Kamuoyu,CHP ve 6’lı masa bu konuyu değerlendirecek ,uygun adayı çıkaracaktır.
Ben oy kullanan bir vatandaş olarak diyorum ki!
Acaba Partiler ve 6’lı ittifak ,Partisi olmayan,ayrımcılık yapmayacak bir kısım tanınan insanları da Aday olarak düşünüp ,kamuoyu gözünde ,araştırıyorlarmı veya araştırırlarmı…Örneğin; İlker Başbuğ,Hüsamettin Cindoruk,Yekta Güngör Özden,Emekli Onursal Yargıtay Başkanı,Eski Cumhur Başkanı Ahmet Nejdet Sezer,Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı ve başka isimler de kamuoyu araştırması sonucunda değerlendirmeye alınamaz mı ? Sonucu zaten halkın oyu belirleyecektir.
AV.MUSTAFA ALP
 

Bakmadan Geçme