• Haberler
  • Malatya
  • Vali Yavuz 'Türk Kızılay 100.Yıl Kütüphanesi' Açılış Törenine Katıldı

Vali Yavuz 'Türk Kızılay 100.Yıl Kütüphanesi' Açılış Törenine Katıldı

Vali Yavuz 'Türk Kızılay 100.Yıl Kütüphanesi' Açılış Törenine Katıldı

Vali Seddar Yavuz, Battalgazi Bulgurlu Mahallesi'nde yer alan Teknokent Konteyner Kentte düzenlenen  Türk Kızılay 100.Yıl Kütüphanesi'nin açılış törenine katıldı.

Törene Vali Yavuz, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, Kızılay Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Seddar Yavuz törende yaptığı konuşmada “Bugün Malatya'daki görevimin 11. günü. Dolayısıyla yeni başladım ve yeni bir heyecanla, bu şehri hep beraber ayağa kaldıracağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, hükümetimizin, bakanlarımızın, kuruluşlarımızın; kısacası her birimizin bu şehre omuz vermesi, destek vermesi ve yeniden şehrin ihyası ve inşası konusunda gece gündüz demeden milletimize layık olmak üzere hep beraber çalışacağız. Şehrin inşaatlarının yaklaşık yüzde seksenini gezdim. Bu hafta içerisinde geri kalan kısmını da gezerek, şehir merkezini yeniden inşa edeceğiz.

Çalışmalarımızı yaparken medeniyet değerlerinden bahsettik. Kızılay’ımız, karşılıksız yardım eden, sadece insanı odak alan, inancı ne olursa olsun her kesime yardım eden ve 100 yılı aşkın süredir ayakta olan bir kuruluştur. Bu nedenle kıymetli genel başkanımızı, gönüllü çalışanları ve bağış yapanları bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Böylesine güzel bir hayır kurumunun ayakta tutulması, elbette hem devletimizin hem de milletimizin yüzünü her daim güldürecektir. Türk Kızılayı, sadece ülke içinde değil, kriz ve buhran içerisindeki İslam dünyasında ve diğer coğrafyalarda da bir lokma ekmek, bir yudum su olmaya devam ediyor. Kocaeli Valisi olduğum dönemde, Türk Kızılay’ının deprem bölgesine olan ilgisini yakinen gören, bütün sanayicilerimizin ve iş insanlarımızın bölgeye ne kadar destek verdiğini bilen birisi olarak, üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan ve bu ülkenin ekonomisine katkı sunan bütün iş insanlarımıza
 bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Üretmeden, çalışmadan bu ülkeyi kalkındıramayız.

Dünyada akan kan ve gözyaşı Osmanlı’dan bu yana hiç bitmedi ve maalesef ölümle, kanla imtihan edilmeye devam ediyoruz. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, saflarımızı sıklaştırmayı bilmeliyiz. Aksi halde krizlerin ortasında bir ülke olarak huzur adası olarak kalamayız. Eksiklerimizi ve kusurlarımızı elbette tartışacağız ama birlik ve beraberlik içinde birbirimizi sevmeye devam edeceğiz.

Depremden etkilenen kardeşlerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi, hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle halen tedavisi devam eden ve rehabilitasyon sürecinde olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra, Vali Seddar Yavuz ve beraberindekiler öğrencilere pasta ikramında bulunarak sohbet etti. 
 

Bakmadan Geçme