• Haberler
  • Malatya
  • Vali Yavuz, Arefe Günü Şehitliğimizi Ziyaret Ederek Şehit Aileleriyle Bir Araya Geldi

Vali Yavuz, Arefe Günü Şehitliğimizi Ziyaret Ederek Şehit Aileleriyle Bir Araya Geldi

Ramazan Bayramı öncesinde, Vali Seddar Yavuz, Arefe günü Şehir Mezarlığı'ndaki şehit kabirlerini ziyaret ederek aziz şehitlerimize dualar okudu.

Ramazan Bayramı öncesinde, Vali Seddar Yavuz, Arefe günü Şehir Mezarlığı'ndaki şehit kabirlerini ziyaret ederek aziz şehitlerimize dualar okudu. 
Vali Seddar Yavuz’un  ziyaretlerine, AK Parti Milletvekilli Bülent Tüfenkci, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Erman Kiraz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Tolunay Başer,İlçe Belediye Başkanları, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Siyasi Parti İl Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernek Başkanları ve üyeleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
İl Müftüsü Ramazan Dolu’nun yaptığı duanın ardından, Vali Yavuz ve protokol üyeleri Garnizon Şehitliği, Emniyet Şehitliği, Kamu Görevlileri Şehitliği ve kahraman gazilerimizin mezarlarını ziyaret ederek karanfiller bıraktı.
Vali Seddar Yavuz, şehitlik ziyaretinde basın mensuplarına yaptığı konuşmada “Mübarek Ramazan Bayramı'nı idrak etmeye hazırlanırken bugün Arefe gününü yaşıyoruz. Öncelikle, aziz milletimizin, Malatyalı kardeşlerimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Bu mübarek bayramın başta milletimize ve İslam dünyasına barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Özellikle İslam coğrafyasında akan kanın ve gözyaşının dinmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Bugün, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan aziz şehitlerimizi ziyaret ettik, aileleriyle buluştuk ve dualarla Kur’an-ı Kerim tilavetleri eşliğinde onları bir kez daha rahmetle andık. Ahirete irtihal eden gazilerimizi de unutmadık ve vefamızı bir kez daha gösterdik. Rabbim, tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, makamlarını âlî eylesin. Bizleri de onlara layık bireyler eylesin.
Bu vesileyle, bayram süresince birçok etkinlik ve tedbir planladık. Özellikle bayramda yola çıkacak vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum. Bayramlar, kavuşma ve vuslat günleridir. Bu mübarek günlerin ayrılık ve hüzne dönüşmemesi için lütfen hız kurallarına uyalım, emniyet kemerimizi takalım. Maalesef ilimizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının %47’si aşırı hızdan kaynaklanıyor. Böylesine önemli bir istatistik ortadayken hızımızı mutlaka kontrol edelim, yol şartlarına göre ayarlayalım.
Yarın bayram namazıyla birlikte bayramımızı idrak edeceğiz. Şehrimizin yöneticileriyle birlikte Karagöz Camii’nde bayram namazını eda edeceğiz. Ardından saat 14.00’te düzenlenecek kent bayramlaşmasında tüm Malatyalı kardeşlerimizle kucaklaşmak istiyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, muhtarlarımızı ve siyasi partilerimizi bayramlaşmaya davet ediyoruz. Bayramın tam anlamıyla birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçmesini temenni ediyoruz.
Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, doğalgaz, elektrik, itfaiye, Sağlık, emniyet ve jandarma teşkilatlarımızla birlikte gerekli tüm güvenlik ve kamu hizmeti tedbirlerini aldık. Özellikle gıda güvenliği konusunda denetimler gerçekleştireceğiz. Halkımızın sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi adına ilgili ekiplerimizi oluşturduk. Bunun yanı sıra, fahiş fiyat uygulamalarına karşı da denetimlerimiz bayram süresince devam edecek. Amacımız, Malatyalı kardeşlerimizin huzur içinde bir bayram geçirmesini sağlamaktır.
Gönüllerimiz bir, yolumuz bir. İnşallah, aziz milletimiz ve Malatyalı kardeşlerimizle birlikte huzur içinde bir bayram geçireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha tüm Malatyalı kardeşlerimin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.
Ardından şehit aileleriyle bir araya gelen Vali Yavuz, onların acılarını paylaşıp desteklerini ifade etti.
Battalgazi ilçesi Battalgazi ilçesinde ikamet eden Şehit Piyade Uzman Çavuş Emre Taşkın’ın ailesini ve Şehit Er Ahmet Özbulut’un ailesini ziyaret edip, Şehit aileleriyle sohbet eden Vali Yavuz, “ Bu mübarek Ramazan Bayramı’nda, vatan uğruna en kıymetlilerinizi şehadete uğurladığınız siz değerli şehit ailelerimizin bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı al bayrağımız, milletimizin şerefi ve namusu uğruna toprağa düşerek şehadete kavuşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan sizlere en derin şükranlarımı sunuyor, şehitlerimizin bizlere emaneti olan sizler hiçbir zaman unutmayın ki, bu ülkenin 86 milyon kardeşi sizlerin yanındadır.Allah hepinizden razı olsun.” dedi.
 

Bakmadan Geçme