• Haberler
  • Malatya
  • Vali Toprak, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Valisi Olarak Bayrağımızı Gururla Sallandırdım

Vali Toprak, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Valisi Olarak Bayrağımızı Gururla Sallandırdım

Son Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliğine atanan Vali Mustafa Toprak, Malatya Valiliğinde düzenlenen vedalaşma töreni ile Malatya'dan ayrıldı.

Son Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliğine atanan Vali Mustafa Toprak, Malatya Valiliğinde düzenlenen vedalaşma töreni ile Malatya’dan ayrıldı.

 

Valilik makamında gerçekleştirilen geniş katılımlı vedalaşma programında il protokolü ve vatandaşlarla vedalaşan Vali Toprak burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada. ”Öncelikle basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Benim burada görev yaptığım bir yılı biraz aşkın bir süre içerisinde her türlü şart ve zamanda birlikte zorlukları, meşakkatleri, sevinçleri, tasaları, güzellikleri hep birlikte yaşadık.

 

Sizler de o olayları yaşam kesitlerini vatandaşlarımıza bilgilendirme yapmak üzere iyi bir takip yaptınız.  Dolayısıyla öncelikle sizlere çok teşekkür etmek istiyorum.

 

Diğer taraftan da Malatya halkına daha çok teşekkür etmek istiyorum ki tayinimin Merkeze çıkmasından sonra bu saate kadar Hüsnü güzelliklerini, o kalbi güzellikleri ve beni bir Malatyalıymışım gibi,  kendilerinden biriymişim gibi kabul ettiler ve bağırlarına bastılar. Benim için en büyük onur ve şeref Malatya insanımızın gönlümüzde yüreğinde taht kurabilmektir. Onu da bir nebze olsun başarmış olduk.

 

Bugün itibariyle onurla, şerefle ve kıvanç ile güzellikler içerisinde deruhte ettiğim 16 Haziran 2016 tarihinde başlayan Malatya Valiliği görevimi bugün 29 Haziran 2017 günü sona erdirmiş bulunuyorum.  Şu anda görevimden ayrıldım.

 

Başta Malatya halkı olmak üzere tüm Malatya'nın dinamiklerinin her biri ile iyi bir diyalog ve iş günü içerisinde çalışmamızı  yürüttüğümüzü ve iyi bir koordinasyon sağladığımızı düşünüyorum, bunun takdiri de Malatya halkımıza ve ilgililere aittir.

 

Bu anlamda hakikaten meslek hayatımızın bu bölümünde özellikle Çorum, Diyarbakır, İzmir ve burada bulunduğum Malatya Valiliği görevi sırasında da hakikaten insanlarımıza hizmet etmeye çalıştım.

 

Devletimizin valisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olarak devletimizin kurum ve kuralları ile iyi bir şekilde çalışması, temsili ve de devletimizin bakanlıklar aracılığı ile sunmuş olduğu hizmetleri takip ederek Malatya insanımızın refah seviyesinin daha da yükselmesi, yaşam düzeyinin daha iyi olabilmesi için ama her şeyden öte mutlu, huzurlu ve güvenli olabilmesi adına her türlü çalışmayı yaptık.

 

Bu anlamda gecemiz, gündüzümüz birbirine karıştı ama ifade ettiğim gibi devletimizin valisi, milletimizin ve hizmetkârı olmaya çalıştık.

 

Olabildiği ölçüler içerisinde Her bir noktaya gitmeye çalıştık. Her bir vatandaşımıza dokunmaya çalıştık.  Hakikaten buradan bir yılda olsa bağrına basılmış bir Malatyalı gibi kabul edilmiş bir insan olarak, bir fert olarak ayrılmanın gururunu ve hazzını yaşıyorum. Malatya bundan sonra da tüm kazanımlarıyla, tüm yapılacaklar ile birlikte yoluna iyi bir şekilde devam edecektir.

 

Biz bir kişiydik. Sağ olsunlar devlet büyüklerimiz uzun yıllardan beri bize teveccüh ettiler görev tevdi ettiler. Bizde bu görevleri onurumuzla haysiyetimiz ve enerjimiz ile heyecanımız ile ahlakımız ve vicdanımız ile ailemizden ve devletimizden almış olduğumuz terbiye ile birlikte bunu vatandaşlarımıza hizmet olarak yansıtmaya çalıştık. Onun için buradan, geldiğimizdeki sevinç ve kıvanç gibi ayrılırken de bu görevi iyi bir şekilde, en azından vicdanen müsterih olarak ayrılmanın hazzını ve mutluluğunu aynı şekilde yaşıyorum.

 

Dolayısıyla burada kaldığımız süre kısa olabilir, uzun süre olabilir ama esas olan verilen görevi iyi bir şekilde yapabilmek ve vatandaşımıza da bu hizmetin verildiği hissiyatını oluşturabilmektedir.  Bunu gerçekleştirebildik isek ne mutlu bize. Sonuç itibariyle de hakikaten burada bir taraftan güzellikler içerisinde, diğer taraftan da onurumuzla haysiyetimiz ve şerefimizle bir problem olmadan ayrılmanın hazzı ayrı bir noktadır.”dedi.

 

Valilik makamından ayrıldıktan sonra Malatya Havalimanına geçen Vali Toprak’a yol boyunca sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayan Vali Toprak ve eşi burada da il protokolü tarafından uğurlandı.

 

İl protokolü ile vedalaşan Vali Toprak’a uçağa binmeden hemen önce Vali Yardımcısı Miktat Alan tarafından valilik makam aracında bulunan Türk Bayrağı takdim edildi. Vali Yardımcısı Alan “ Sayın Valim, Malatya’da görev yaptığınız süre içerisinde şanlı Türk Bayrağımızı en üst seviyede temsil ettiğiniz için öpüyorum ve zatıâlinize teslim ediyorum.” dedi.

 

Vali Toprak’da öperek aldığı bayrağın kendisi için çok ayrı bir önem ve anlamı olduğunu ifade ederek” Türkiye Cumhuriyeti devletimizin valisi olarak bunu gururla sallandırdım, bunun da gidişimde bana verilmesi ayrı bir anlam taşıyor, benim temsilde onurla dalgalandırdığım bayrağımın bana verilmesi dolayısı ile çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Eşi Av. Selime Toprak ile birlikte uçağın merdiveninde kendilerini uğurlamaya gelen protokol üyeleri ve vatandaşları selamlayan ve el sallayan Vali Toprak ilimizden ayrıldı.

Bakmadan Geçme