• Haberler
  • Malatya
  • Vali Seddar Yavuz THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat İle Bir Araya Geldi

Vali Seddar Yavuz THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat İle Bir Araya Geldi

Vali Seddar Yavuz THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat İle Bir Araya Geldi

Vali Seddar Yavuz, Mövenpick Otel’de Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ve THY ve AJet üst düzey yöneticileriyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Malatya'nın turizm potansiyeli ve kentin gelişimi üzerine önemli değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıya Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY ve AJet Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, İl Kültür Müdürü Yener Oba, MİAD Başkanı Yunus Akdaş katıldı.

“Malatya, Turizmde Parlayan Bir Yıldız”

Vali Seddar Yavuz konuşmasında; “Malatya’mız tarih ve kültür şehri olarak her zaman ön planda olmuştur. Selçuklu ve Osmanlı döneminde önemli bir merkez olan şehrimiz, tarihi mekanları, zengin gastronomisi ve misafirperver halkıyla turizmde yıldız gibi parlayan bir şehir konumundadır. THY dünya çapında bir markadır. Bu marka sayesinde Malatya'nın da global turizmde hak ettiği yeri almasını hedefliyoruz.”

 Vali konuşmasının devamında “THY’na özel bir teşekkür etmek istiyorum. 6 Şubat depremleri esnasında depremzede vatandaşlarımızın ulaşımında, İlimize yurt içi ve yurt dışından gelen yardımların sevkinde ve yaraların sarılmasında büyük katkı sundular.” dedi.

Toplantıda ayrıca THY'nın İlimizdeki uçak seferlerinin uçuş saatlerinde düzenleme, uçak sayılarının artırılması gibi konular görüşüldü. İlimizin tarihi ve turistik değerleri, zengin gastronomisinin tanıtımı için THY tarafından özel programlar düzenlenerek, turizm ve gastronomi alanında uzman influencer, sosyal medya fenomenleri ve medya kuruluş temsilcileri davet edilip İlimizin tanıtımına katkı sunulması gibi konular ele alındı.

Toplantıda konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat; THY' nın son yıllardaki gelişim ve değişimiyle, Avrupanın en iyi hava yolu şirketi olma başarısını anlatarak, İlimizle ilgili   projeleri hakkında sunum yaptı. THY ve AJet ekibi olarak, önce İlimizi tanımak için geldiklerini, gezi programları çerçevesinde şehrin tarihi ve turistik değerlerini, gastronomisini inceleyerek kayıt altına alacaklarını belirtip, Malatya’nın tanıtımı konusunda THY olarak kurumsal destek konusunda her türlü katkıyı sunacaklarını ifade etti.

Toplantıda görüşülen konular içerisinde; Malatya’nın turizm potansiyelinin artırılması, Türk Hava Yolları ile iş birliğinin güçlendirilmesi ve şehrin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına yönelik önemli adımların atılarak, turizmde yükselen bir destinasyon olma yolundaki bu hamleleri, şehrin ekonomik ve sosyal kalkınması açısından da büyük önem taşımaktadır.

Bakmadan Geçme