• Haberler
  • Malatya
  • Vali Seddar Yavuz, Köy Konutları ve Çoklu Kalıcı Deprem Konutlarında İncelemelerde Bulundu

Vali Seddar Yavuz, Köy Konutları ve Çoklu Kalıcı Deprem Konutlarında İncelemelerde Bulundu

Vali Seddar Yavuz, Yazıhan, Akçadağ ve Doğanşehir'deki Yapımı Devam Eden Köy Konutları ve Çoklu Kalıcı Deprem Konutlarında İncelemelerde Bulundu

Vali Seddar Yavuz, 6 Şubat depremleri sonrasında ağır hasar alarak yıkılan, hafif çelik ve betonarme olarak inşa edilmeye başlanan köy konutları ve çoklu kalıcı deprem konutlarında incelemelerde bulundu.
ValiYAVUZ’a incelemelerde; Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,Yazıhan Kaymakamı Osman Kurt, Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer, İl AFAD Md. Ali Altındal, Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, eşlik etti.
Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet ilk olarak;Yazıhan Tecirli Mahallesindeki hafif çelik köy konutlarında incelemelerde bulundu. Ardından Hamidiye Mahallesinde yapımı devam eden hafif çelik köy konutlarıve mahallenin su ihtiyacını karşılayacak su deposunda incelemelerde bulanarak basın açıklaması yaptı.
Program; Vali Seddar Yavuz’un, Akçadağ Aksaray Mahallesi, Şeyhler Mahallesi ve İlçe merkezindeki betonarme köy konutları ile çoklu kalıcı deprem konutlarının ve Ören Mahallesindeki Dünya Bankası Köy Konutları Projesi’ninincelenmesiyle devam etti. Daha sonra Vali YAVUZ; 2017 yılında meydana gelen askeri helikopter kazasında Şehit olan Jandarma Yarbay Songül Yakut’un kıymetli annesini ziyaret ederek hatırlarını sordu.
Vali Seddar Yavuz,Akçadağdaki incelemelerini tamamlamasının ardından, Doğanşehir’e geçerek Polat Mahallesinde vatandaşlarla selamlaşıp sorun ve taleplerini dinledikten sonra, mahallede inşası devam eden betonarme köy konutlarında incelemelerde bulundu. Akabinde ise İlçe Merkezi Vahap Küçük Meydanı’nda esnaflarla bir araya gelip sohbet ederek, programına hükümet konağı inşaatı incelemesiyle devam etti. Daha sonra yapımı tamamlanarak teslim edilen Birinci Etap TOKİ konutunda ikamet eden Asude Topal adlı vatandaşımıza misafir olan Vali Seddar Yavuz, güzel günlerde ağız tadı ile evlerinde oturmaları temennisinde bulundu.
Son olarak Altuntop Mahallesindeki çoklu deprem konutları inşaat alanını inceleyen Vali YAVUZ; bugünkü mesaimizi İlçelerimizde 6 Şubat Depremleri sonrasında ağır hasar alarak yıkılan köy konutları ve çoklukalıcı  konutlarımızın yeniden inşaedilmesiprojelerine ayırdık. Devletimizin söz verdiği gibi konutlarımızın yükseldiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Yürütülen bütün projeleri yakinen takip ettiğimizi ve vatandaşlarımızın en kısa sürede güvenli sıcak yuvalarına kavuşturmak için büyük bir gayretle çalışacağımızı herkesin bilmesini isterim. Rabbim Devletimize zeval vermesin dedi. 
Vali YAVUZ, Akçadağ Ören Mahallesinde geçirmiş oldukları trafik kazasında hayatlarını kaybeden Doğanşehir Çömlekobalı evlatlarımız Ada Yıldırım ve Zelal Yıldırım’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmasının ardından programını sonlandırdı.

Bakmadan Geçme