• Haberler
  • Malatya
  • Vali Seddar Yavuz Ebeveynlerini Kaybetmiş Çocuklarla Bir Araya Geldi

Vali Seddar Yavuz Ebeveynlerini Kaybetmiş Çocuklarla Bir Araya Geldi

Vali Seddar Yavuz ve eşi Hanımefendi Selda Yavuz, Battalgazi ilçesi Orduzu Tabiat Parkı içerisindeki Belediye Sosyal Tesisleri Kır Cafe'de ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar için düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Vali Seddar Yavuz ve eşi Hanımefendi Selda Yavuz, Battalgazi ilçesi Orduzu Tabiat Parkı içerisindeki Belediye Sosyal Tesisleri Kır Cafe'de ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar için düzenlenen kahvaltı programına katıldı.
Kahvaltı programına Vali Yavuz ve eşi Hanımefendi Selda Yavuz’un yanı sıra, Kuluncak Kaymakamı Ahmet Yeşilyurt ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen katıldı.
Orduzu Pınarbaşı Tabiat Parkı içerisindeki Belediye Sosyal Tesisleri Kır Cafe'de düzenlenen kahvaltı programında, 53 çocuk ve 28 aile ağırlandı. 
Vali Yavuz, programda yaptığı konuşmada; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sosyal politikalar alanında her vatandaşımızın derdiyle ilgilenmekte, sorunlarını çözmek ve milletimize hizmetkar olmak anlayışıyla hareket etmektedir. Ben de, bu şehirde Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olarak, yetim ve öksüzlerimizin, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın her daim yanında olmayı görev biliyorum. ‘Yetim gülerse, dünya güler’ anlayışını benimsiyoruz.
Bugün maalesef, küresel güçlerin desteğiyle İslam dünyası kan ve gözyaşı içindedir. Gazze’de yaşananlar yetmezmiş gibi Lübnan bombalanmakta ve bir soykırım uygulanmaktadır. Bu coğrafyanın kadim sahipleri olarak, milletimiz her zaman zulme karşı durmuş ve mazlumların yanında olmuştur.
Depremde birçok evladımız anne ve babasını kaybetti. Ben de deprem bölgesinde, Kahramanmaraş'ta, yakınlarını kaybeden çocuklarımızla yakından ilgilendim. Şunu bilmenizi isterim ki, devletin olduğu yerde kimse kimsesiz değildir. Her zaman yanınızdayız ve elimizden gelen her şeyi yapacağız.
Devletimiz, her bir vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacak güçtedir. Önemli olan birbirimizi sevmek, kardeşliğimizi pekiştirmek ve bir arada olmaktır. Eşimle yıllardır bu tür çalışmaları yürütüyoruz ve inşallah deprem sonrası inşa faaliyetlerini tamamladığımızda daha fazla aile ziyareti gerçekleştireceğiz.
Evlatlarımızın bahtı açık olsun. Onlara sahip çıkan yakınlarına teşekkür ediyorum. " dedi.
Etkinlik, çocuklar ve aileleri için manevi destek dolu anlarla sona erdi.
 

Bakmadan Geçme