• Haberler
  • Malatya
  • Vali Seddar Yavuz Çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliğine Katıldı

Vali Seddar Yavuz Çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliğine Katıldı

Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, çocuk haklarını korumak, çocuk haklarına dikkat çekmek, her çocuğun doğuştan bazı haklara sahip olduğunu,

 Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, çocuk haklarını korumak, çocuk haklarına dikkat çekmek, her çocuğun doğuştan bazı haklara sahip olduğunu, çocukların sahip olduğu hakların korunduğunu vurgulamak ve farkındalık oluşturup, bu konuda toplumu bilgilendirmek amacıyla, Valilik önünde bulunan toplu taşıma durağında " Çocuk Hakları Durağı Farkındalık Etkinliği" yapıldı.
Etkinliğe; Vali Yavuz ve eşi Hanımefendi Selda Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ‘in eşi Sevgi Er, Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve eşi Feray Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, ASH Müdürü Ali Sait Çeçen, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Vali Seddar Yavuz;” Çocuk hakları sözleşmesi TBMM’ de kabul edilerek 27 Ocak 1995 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Hukuk eğitiminde doğal haklar diye tanımladığımız her bir insanın doğuştan var olan hakları bu hakların korunması geliştirilmesi elbette hem toplumların hem insanlığın geleceğine yatırım anlamına geliyor. 
Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yürütülen çalışmalar illerde de İl komiteleri tarafından yürütülmektedir. Şunu ifade etmek isterim ki eğer çocuk güvende değilse, eğer çocuk iyi eğitim almıyorsa, çocuk hak ettiği sevgi ve şefkatten yoksun ise geleceğimiz tehlike altında demektir. O yüzden çocuklarımızın ellerinden sımsıkı tutmalı, onlara zaman yatırımı yapmalı, maddi menfaat temin etmenin, sevginin ve şefkatin yerine konulamayacağını bütün ebeveynlerin idrak etmesi gereken bir süreçten geçiyoruz.
 Özellikle dijital çağın henüz başladığı ve daha da gelişeceği bir dönemde evlatlarımızı başta dijital bağımlılık olmak üzere bağımlılık türlerinden koruyacak, onların fiziksel ruhsal ve psikolojik gelişimlerine katkı sunacak yaklaşımları hep beraber ortaya koymak için gayretle çalışıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların haklarını korumak, güvenli bir ortamda büyümelerini sağlamak bizlerin en temel sorumluluğudur. Çocuklarımızı, gençlerimizi önemsiyoruz. Toplumda çocuklarımızın haklarının bilinmesi de oldukça önemli. Onların başarılı, özgüvenli, devletine, milletine faydalı bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen her gayreti gösteriyoruz. Bu tür projelerle toplumda çocuk hakları konusunda daha fazla bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
Etkinlik, programa katılan çocuklara Vali Yavuz ve diğer katılımcıların hediyelerini sunmalarının ardından sona erdi.
 

Bakmadan Geçme