• Haberler
  • Malatya
  • Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Doğanyol Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Doğanyol Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Doğanyol Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Seddar Yavuz Doğanyol ilçesini ziyaret ederek, kurum müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla  bir araya gelip ilçe sorunlarını müzakere ederek talep ve istekleri dinledi. 
Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan V. Ramazan Ayhan, İlçe Kaymakamı Ayşe Karaca Nas, İl Emniyet Md. Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, İlçe Belediye Başkanı Hakan Bay, AFAD Md. Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Md. Yrd. Abdulkadir Çiğdem, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yetkilileri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve kanaat önderleri katıldı.
Belediye Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Yavuz “6 Şubat depremi ve daha önceki 2020 depremi ile bölgemiz ciddi afetlerle karşı karşıya kaldı. Bu tür afetler, hem devletlerin hem de toplumların dirençlerini sınayan önemli olaylardır. Tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi, büyük zenginliğe ve gelişmiş teknolojiye sahip ülkelerin bile hazırlıksız olduğunu gördük. Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde pandemiden başarıyla çıktı. Afetlerle başa çıkmak, zorlu sınavlardan geçmek demektir. Büyük milletlerin en önemli özellikleri, bu tür sınavlarda gösterdikleri direniş ve birliktir. Nitekim, 86 milyon vatan evladı, deprem bölgesine koşarak yaraları sarmak için seferber oldu.
Elbette ki bu süreçte moral bozucu eleştiriler ve dezenformasyonlar da oldu. Ancak, deprem bölgesinde 55 gün görev yapmış bir kardeşiniz olarak, bu tür olumsuzlukların üstesinden hep birlikte geldik. 11 ilimizi ve milyonlarca vatandaşımızı etkileyen bu büyük afette, devletimiz tüm imkanlarını seferber etti ve bugün geldiğimiz nokta küçümsenemeyecek bir başarıdır. Yapılaşma ve kentsel dönüşüm çalışmalarında çok önemli adımlar attık. Örneğin, Pütürge'deki çalışmalar sonucunda birçok yeni ev ve iş yeri inşa edildi, vatandaşlarımıza en iyisini sunmaya çalıştık.
Devletin varlığının ve öneminin kriz dönemlerinde daha da ortaya çıktığını hepimiz biliyoruz. Devlet, vatandaşları için vardır ve devletin korunması da hepimizin sorumluluğundadır. Bu vesileyle, hem kentsel dönüşüm çalışmalarında hem de afet yönetiminde gösterdiğimiz çabayı sürdürmeye devam edeceğiz. Her bir kuruşun 86 milyonun hakkı olduğunu unutmadan, tasarruf ve verimlilik ilkelerine sadık kalarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Değerli arkadaşlarım, bugün burada sizlerle bir araya gelerek hem yapılan çalışmaları paylaşmak hem de sizlerin görüş ve önerilerini dinlemek için bulunuyorum. 
Bir diğer önemli husus ise çocuklarımızın geleceğidir. Dijital çağın getirdiği tehlikelerle karşı karşıyayız. Çocuklarımızı dijital bağımlılıktan, zararlı içeriklerden korumak, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak hepimizin sorumluluğudur. Çocuklarımıza sevgi göstermeli, onlara zaman ayırmalı ve eşit davranmalıyız. Aile içinde farklı davranışlara neden olacak ayrımcılıklar, çocuklarımızın gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, her bir çocuğumuzun kendine özgü bir rolü olduğunu kabul etmeli ve onları bu doğrultuda desteklemeliyiz.
Son olarak, hepimizin görevi bu vatanı ve milletimizi korumak, birliğimizi pekiştirmektir. Ortak değerlerimize sahip çıkarak, el birliğiyle ülkemizi daha ileriye taşıyacağız. Tekrar hepinize katılımlarınız için teşekkür ederim.” dedi.
Toplantıda Kurum müdürleri çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra, Mahalle Muhtarlarının sorun ve taleplerini dinleyerek açıklamalarda bulundu.
2020 Elazığ depremi sonrası yapımı tamamlanan deprem konutlarını gezen Vali Yavuz, vatandaşların güven içinde ikamet ettiğini görmekten duyduğu mutluluğu ifade ettikten sonra, ilçedeki işyerlerini ziyaret ederek esnaflara bol ve hayırlı kazançlar diledi.
Vali Seddar Yavuz 03 Ağustos1993 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova Uzunsırt Karakolunda görev yaparken teröristlerle çıkan çatışmada Şehit olan J. Er Mehmet Doğan’ın ailesini ziyaret etti.
Doğanyol İlçesinde;
İshak ve Çolak Mahallelerinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanıp geçici kabulü yapılan 317 adet konut, 27 adet ticarethane ve 1 adet camii,
Gökçe Mahallesine geçerek 104 adet konut, 69 adet ticarethane ve 1 adet cami
Toplam olarak Kentsel Dönüşüm Projesi (Afet Kapsamı) kapsamında 421 adet konut ihale edilmiş ve geçici kabulü yapılmıştır.
Doğanyol ilçesinde; toplam olarak 144 adet köy evi ve 131 adet ahır inşa edilmiştir.
 

Bakmadan Geçme