• Haberler
  • Malatya
  • Vali Kaban'ın 29 Ekim 2017 Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Vali Kaban'ın 29 Ekim 2017 Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Malatya Valisi Ali Kaban

Türk Milleti’nin işgal güçlerine karşı kıyama kalkarak giriştiği kutlu mücadele neticesinde Anadolu'nun ebedi Türk Yurdu olduğunu tüm dünyaya ilan edişinin ifadesi olan Cumhuriyetimizin 94. yılına ulaşmış olmanın gururunu yaşamaktayız.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Milletimizin birlik ve beraberliği, özgürlüğümüzün nişanesi olan Al Bayrağımızın dalgalanması ve Devletimizin bekası uğruna Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün liderliğinde tüm dinamikleriyle mücadele eden Şanlı Ecdadımız, Orta Asya'dan Avrupa'ya sıralanan kahramanlık destanlarına bir yenisini ekleyerek Kurtuluş Savaşı'nı kazanmış ve bu büyük zaferi Cumhuriyet'le taçlandırmıştır.

 Kurulduğu günden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz zaman zaman karanlık odaklar ve onların yerli işbirlikçileri tarafından çökertilmek istenmişse de Aziz Milletimizin feraseti, cesareti, milli ve manevi hassasiyetleri sayesinde bu hain teşebbüslerin üstesinden gelinmiştir. Bu durum geçmişte böyleydi, bugün de böyledir ve gelecekte de böyle olacaktır. Lakin bilinmelidir ki, ülkemiz ve milletimiz üzerinde hesap yapan şer mihraklarının bütün karanlık planları, Türk’ün çelik iradesi karşısında yerle bir olmaktan öteye gidemeyecektir.

Bizler için gurur vesilesidir ki şan ve şeref dolu binlerce yıllık köklü bir maziye sahip olan Türk Milleti asla hürriyetinden taviz vermemiş ve kat'iyyen devletsiz kalmamıştır. Hiçbir gücün baş eğdiremediği bu Yüce Millet canından vazgeçmiş fakat Vatan’ından vazgeçmemiştir.

Atalarımızın mirası olan Kutlu Vatan’ın, Yıkılmaz Cumhuriyet’in, Şanlı Al Bayrağın manevi yükümlülüğü hepimizin omuzlarındadır. Aziz Şehitlerimiz emin ve müsterih olsunlar ki Türk Milleti mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olanlara hak ettikleri şekilde mukabele etmekten asla imtina etmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle yâd ediyor, Şehitlerimizin emaneti olan Şehit Ailelerimizin ve Gazi Ailelerimizin her zaman yanında olduğumuzu ifade ediyor, Saygıdeğer Malatya Halkının ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

                                                                                                      

 

Bakmadan Geçme