Vali Kaban, Demir İşletmesini Ziyaret Etti

VALİ KABAN, HEKİMHANLI HEMŞERİLERİMİZİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ VE TALEPLERİNİN KARŞILANMASI İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Geçtiğimiz hafta içerisinde Vali Ali Kaban’ı ziyaret eden Hekimhan ilçe Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile esnaflar ilçede üretilen demir cevheri ile ilgili yaşanan sorunları ve taleplerini Vali Kaban’a iletmişlerdi.

Vali Kaban’da sorunların çözümü ve taleplerle ilgili olarak yerinde görüşmek üzere Sivas İli Divriği ilçesinde bulunan Ermaden Demir İşletmesini ziyaret etti.

Divriği ilçe ziyaretinde eski Kuluncak şimdiki Divriği İlçe Kaymakamı Tolga Özdemir tarafından karşılanan ve birlikte Ermaden Demir İşletmesine geçen Vali Kaban, burada hem İşletme hakkında bilgi aldı, maden sahalarını ve ocakları gezdi hem de Genel Müdür Halil Yıldırım ile Hekimhan Maden İşletmesi ile burada yaşanan sorun ve talepler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Vali Kaban, Genel Müdür Yıldırım ile yaptığı görüşmede daha önceden Hekimhan ve Hasançelebi halkına verilen sözlerin yerine getirilmesi hususunda kendisine iletilen talepleri Genel Müdür Yıldırım’a ileterek Hekimhan ve Hasançelebi yöresinde yer alan Bir Milyar Ton Demir cevherinin ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini, yerli doğal kaynakların en önemlilerinden birisi olan ve yöremizde var olan demir cevherinin ihmal edilmemesi gerektiğinin önemini ifade etti.

Genel Müdür Yıldırım’da son dönemde aşırı şekilde fiyat düşüşü yaşanan demir cevherinin fizibilitesi konusunda yaşanan güçlükleri ifade ederek şirket üst düzey yöneticileri ve Vali Kaban’la bu güçlüklerin aşılabilmesi için neler yapılabileceği konusunda karşılıklı mutabakatta bulundular.

Toplantı sonunda Hekimhan halkının mağdur olmaması için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini ifade eden Genel Müdür Yıldırım’a teşekkür eden Vali Kaban, kendilerinin de bu konuda üzerlerine düşeni yerine getireceklerini ve Hekimhanlı hemşerilerinin sorunlarının çözümü ve taleplerinin karşılanması için çaba göstereceklerini belirterek ziyaretin olumlu geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirip buradan ayrıldı.

Bakmadan Geçme